Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar ve şehit yakınları için bir dizi gezi programı düzenledi. Hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe kalkışmasında Ümraniye'nin 110 gazisi ve yakınları ile 8 şehit ailesini Eyüp Sultan, Bahariye Mevlevihanesi, Sultanahmet'i ve Süleymaniye'ye götürdü. Moral gezisinin ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın katılımıyla Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri'nde yemekli program düzenlendi.
Tantavi Sosyal Tesisleri'ndeki yemek programında 15 Temmuz gecesini anlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'Gecenin o saatlerinde eşim Kısıklı Meydanı'ndaydı. Oğlum aynı şekilde, bizler aynı şekilde. Ama kurşun kime isabet edecekse ona isabet etti. Bombaların yağdığı, kurşunların yağdığı, TOMA'nın patladığı o meydandaydılar. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce insan ama bu madalya size isabet etti. Allah'ın daha çok iltifat etmek istedikleri de şehit oldular. Hepsinin mekanı cennet olsun' dedi.
'Bu topraklar birçok medeniyetin doğup battığı topraklar'
Türkiye'nin topraklarının önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Hasan Can, 'Bu topraklar birçok medeniyetin doğup battığı topraklar. Şayet bu topraklara sahip çıkmasını bilmezsek o zaman bu topraklar gider elimizden. Bu toprakları muhafaza etmek için ölmek varsa ölecek kahramanlarımız da var. Tarih boyunca dün vardı bugün de var. İnşallah yarın da olacak. Bu milletin insanları, bu milletin kadınları, erkekleri şunu diyordu; bir daha darbe yapmaya çalışırsa sokaklara fırlamayan namerttir diyorlardı. Dolayısıyla gecenin 3'ünde de yapsalar, 5'inde de yapsalar aynı sonuçla karşı karşıya kalırlardı' şeklinde konuştu.
'Böyle gezilerle biraz daha huzur bulmalarını sağlıyoruz'
'Geride kalan şehit yakınları huzurlu olsun' diyen Başkan Can, 'Gazilerimiz çektikleri sıkıntılardan sonra bir huzurlu ortamda olsunlar. Onları bugün Eyüp Sultan'a gönderdik. Orada bir tarihi mekanda Bahariye Mevlevihanesi'nde onlara bir kahvaltı verdik. Kahvaltından sonra Eyüp Sultan'ı ziyaret ettiler. Ardından Süleymaniye'yi, Sultanahmet'i ziyaret ettiler. Ondan sonra bizim sosyal tesisimize geldiler. Öğlen yemeği yediler. Muhabbet ettik, İnşallah huzur içerisinde evlerine gönderiyoruz. Şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ve gazi yakınlarımızı bu şekilde İstanbul içinde olsun, İstanbul dışında olsun. Böyle gezilerle onları biraz daha huzur bulmalarını sağlıyoruz' ifadeleri kullandı.

Ümraniye Belediyesi’nden 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarına moral yemeği