Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin MHP'ye gönderdiği Anayasa değişikliği taslağıyla ilgili soruya cevap verdi. Erdoğan, "Başkanlık ya da Cumhurbaşkanlığı sıkıntı değil" diyerek AK Parti'nin teklifiyle ilgili ilk yorumu yaptı.

Erdoğan, "Bir cumhurbaşkanının partisinden ilişiğinin kesilmesi zafiyet ortaya çıkarır. Cumhurbaşkanı partisiyle ilişiğini kesmemeli" dedi.

"BAŞKANLIK YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI OLMASINDA BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL"

AK Parti'nin MHP'ye gönderdiği Anayasa değişikliği taslağıyla ilgili "Şu anda gerek AK Parti gerekse MHP'nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın öncelikle cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Çalışmanın 'başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı' olmasında benim için herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Parlemontada 367 yakalanır mı yoksa referandum kararı mı çıkar, bunu o zaman göreceğiz. Milletimin vereceği bir karardır. Metne kam olarak muttali olduğumuzda değerlendirmelerimizi yapacağız. Sadece partiden ilişiğinin kesilip kesilmemesi konusunda benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesi ülkedeki siyasi etkinliğin zafiyet bulmasını getirir." yorumunu yaptı.

"PARTİDEN İLİŞİĞİNİN KESİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Bunun için, böyle bir adım atılıyorsa ki 'fiili başkanlık' diye zaman zaman Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle yani cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda, o zaman tabii ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle beraber bu yolu yürümesi, bu süreci işletmesi, şüphesiz ki hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak ve çok daha kararlı, dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır."