Tokat'ta bir kafede düzenlenen toplantıda sendika üyeleri ile bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişim sürecinde yaşananları değerlendirerek başladı. Memiş, o gece helikopterden açılan ateş sonucu 50 metre ile şehit olmayı kaçırdıklarını ifade ederek, 'Helikopterden ateş açıldığında şehitler, yaralılar vardı. Bir kadın dikkatimi çekti orada. Bir kadın, şehit olan ve üzerine Türk bayrağı örtülü olan kocasını yüzünü görmek için bayrağı yavaş yavaş kaldırdığında eşinin başını parçalanmış olarak gördü. Yüzünün çok az bir kısmı sağlamdı. Sakalından öptü ve dimdik bir şekilde tekrar ayağa kalkarak o tankın önüne geçti. Hiçbir taşkınlık göstermeden o tankın önüne geçti. 15 Temmuz gecesinde bu millet bir Çanakkale destanı yazmıştır. Biz Çanakkale destanını dinleyerek büyüyen bir nesliz. Ama o gece Çanakkale kahramanlarını da, Nene Hatunları da hep beraber gördük. Milletimizin desteği sayesinde işgalci güçlere dersini vermiş olduk' dedi.
'Sivil bir milli anayasa mutlaka yapılmalı'
Darbelerin olmaması için darbe anayasasında parça parça değişiklik değil sil baştan sivil bir milli anayasanın mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Memiş, 'Bu süreçte inşallah başkanlık sistemi ile alakalı da çalışmalar hızlandı. Ben umut ediyorum ki başkanlık sisteminin millete çok iyi anlatılarak önümüzdeki referandum sürecinde başkanlık sisteminin geçirilmesi gerektiğini ve bu sürece inşallah Memur-Sen ailesi olarak destek vereceğimizi ifade ediyorum' diye konuştu.
'Yıpranma payı konusu sulandırılmak istendi'
Sağlıkçıların yıpranma payı konusuna değinen Memiş şöyle konuştu:
'Bu konuda biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir söz aldık. Cumhurbaşkanımızın 77 milyonun huzurunda '5 yıl hizmeti olana 1 yıl yıpranma payı verilsin' şeklinde talimat vermesine rağmen maalesef Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının işgüzarlığı yüzünden bu konu hem süre olarak uzadı hem de arkasından 'nöbet tutanlara yıpranmaya payı' diye iş sulandırılmak istendi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanımıza da ifade ettik, asker, poliste olduğu gibi yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına verilmesi noktasındaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Sözleşme masasından yıpranma payı 2016 yılı sonunda sonuçlandırılmalı dedik ama illa sonuçlanması gerekiyor diye içi boş bir yıpranma payı istemiyoruz. Onun için bu mücadelemizi sürdüreceğiz.'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: “Yıpranma payı konusu sulandırılmak istendi”