Şehit Kaymakam Safitürk için Ulu Cami'de düzenlenen mevlit programında, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından hep birlikte dualar edildi. Mevlit programına Sivas Valisi Davut Gül, Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın ve vatandaşlar katıldı.
Vali Gül yaptığı açıklamada, terör saldırılarıyla milletin ve devletin yıldırılamayacağını belirterek, 'Bu işlere bulaşanlar mutlaka cezasını çeker. Bu devlet bin yıllardır bu mücadeleyi veriyor. Bunda zaman zaman bedel ödeniyor, evet çok acı ama bu topraklarda başka türlü de ayakta durmak mümkün olmuyor. Milletin, devletin kararları ve Allah'ın yardımı ile terör ve teröristlerden bu topraklar temizlenecek bunun bedeli ne olursa olsun inşallah çok kısa sürede de olumlu sonuçlar alınacak.' dedi.
Terörle mücadelede sadece savunma değil, saldırılarında yapıldığını kaydeden Gül, 'Devlet, teröristler nereye girerse girsin, nerede bulunursa bulunsun oralara mutlaka giriyor, operasyon yapıyor. Suçlular cezalandırılıyor. Kimisi ölü, kimisi de sağ olarak ele geçiriliyor. Bu kararlılık çok önemli.' ifadelerini kullandı.

Şehit Kaymakam Safitürk için Mevlit okutuldu