Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu'ya sağlık kurumları kazandırılmaya devam ediyor. Yaşanan süreci her anlamda takip eden Ordu Tabipler Odası yapılan projelere ek olarak kampanya başlatma kararı aldı. Tabipler Odası tarafından başlatılan 'Bin günde bin yataklı hastane' kampanyası ile şehir içinde kalan devlet hastanelerinin belirlenen alanda birleştirilerek inşa edilmesi hedefleniyor. Başlatılan kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, planlanan Ordu Devlet Hastanesi Ek Bina yapımı ve Ordu Üniversitesi kampüsündeki 400 yataklı hastanenin birleştirilerek bin yataklı olması ve daha iyi hizmet verebilmesi için kampanya başlattıklarını belirtti.
Tek hastane her anlamda daha avantajlı
Ordu il merkezinde bulunan mevcut devlet hastanelerinin fiziki ve imkan açısından yetersiz kaldığını ve bu sebeple daha büyük bir hastane ihtiyacı olduğunu ifade eden Enginyurt, 'Ordu'nun Altınordu ilçesinde hastane sıkıntısı yıllardır devam etmektedir. Ordu Devlet Hastanesi 468 yataklı, diğer devlet hastaneleri ise 273 yataklı olmak üzere toplamda Ordu il merkezindeki devlet hastanelerinin 741 yatağı ile sağlık hizmeti veriliyor. Bu sebeple bizde yeni bir kampanya başlattık. Planlanan, Ordu Devlet Hastanesi ek bina yapımı ve Ordu Üniversitesi kampüsündeki 400 yataklı hastane inşaatının bir çatı altında toplanarak bin yataklı olmasını istiyoruz. Her iki hastanede şehrin içinde kalmış ve ulaşımı zorlaşmıştır. Bu sebeple yapılması gereken her iki hastanenin birleştirilerek şehir dışına çıkarılması ve arazisi alınmış olan Ordu Üniversitesi kampüsü içerisinde ki yerde planlanmasıdır. Bu sayede, hastanede personel ihtiyacı kalmayacak, işletme maliyeti yarı yarıya düşecek, yapılan kapalı alan iki hastanenin toplam kapalı alanının iki katı olacak ve hastane sayesinde yeni istihdam alanları oluşacak' dedi.
'Hiçbir vatandaşımızı Ordu dışına gitme ihtiyacı duymayacak'
Projelerin birleştirilmesi ve 'Bin günde bin yataklı hastane' kampanyasının hayata geçmesi için halktan destek beklediklerini dile getiren Doç. Dr. Özgür Enginyurt, hastanenin yapılması ile Ordu'nun hastane ihtiyacının 30 yıl süre ile kökten çözüleceğini ifade etti. Kampanyanın takipçisi olacaklarını aktaran Enginyurt, 'Bin yataklı hastaneyi Ordu iline bin günde kazandırmak ve bu süreçte halkımızın desteğini almak istiyoruz. Her iki hastane birleştirildiğinde yaklaşık günde bakılan hasta sayısı iki katına çıkacak. Bin yataklı tek Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Ordu ilinin hastane ihtiyacını önümüzdeki 30 yıl için kökünden çözecektir. Bu sayede hiçbir vatandaşımızı Ordu dışına gitme ihtiyacı duymayacaktır' diye konuştu.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, kampanyanın 16 Kasım 2016 itibari ile başladığını belirterek geri sayıma başladıklarını sözlerine ekledi.

‘1000 günde 1000 yataklı hastane’ kampanyası