MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil bir hastaya müdahale ederken hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Umut Halıcı'ya geçmiş olsun dileklerini iletirken saldırıyı gerçekleştiren kişiyi ise kınadı.

Samsun'da yine doktora şiddet!

ÖNLEM ALINMAMASINA ANLAM VEREMİYORUZ
Sağlık çalışanlarına şiddetin devam ettiğini ve gereken önlemlerin alınmadığını ifade eden Tekin, "Yılların emeği ile yetişmiş halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan doktorlarımız maalesef zaman zaman sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmaktadırlar. Samsun'da üst üste gelen doktor ölümlerinin ardından sonucu yaralama ile biten saldırılar ise halen devam etmektedir. Bunun son örneği ise hafta başında Samsun'da yaşanmıştır. Durumu ağır olarak gelen hastaya acil müdahalesini yapan doktor arkadaşımız hasta yakını tarafından saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Ülkemizin çeşitli yerlerinde hemen hemen her gün bir sağlık çalışanına şiddet haberlerini üzülerek okuyoruz. Ancak tüm bu yaşananlara rağmen alınması gereken önlemlerin bir türlü alınmamasına ise bir türlü anlam veremiyoruz" dedi.

BU NE AYMAZLIKTIR


Tekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Samsun'da son iki yıl içerisinde özellikle iki doktorumuzun görevi başında şehit olmasının ardından kesin önlemler alınmamış ve Kamil Furtun ile Aynur Dağdemir olaylarının tekrarlanmaması için yetkililer tarafından hiçbir çaba gösterilmemiştir. Bugün hala görevi başında birçok sağlık personelimizin ölüm tehdidi altında olduğu açıkça ortadadır. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Özellikle de doktorlarımız hayat kurtarmak için mücadele verirken kendi hayatlarından endişe duymaktadırlar. Yaşanan onca olayın ardından her defasında gerekli önlemlerin alınacağını söyleyen yetkililerin sadece olayı kınayarak geçiştirmeleri ise en hafif tabiri ile vurdumduymazlık ve aymazlıktır. Yetkililerin kalıcı ve kesin çözümler almalarını şiddetle tavsiye ediyor ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kendilerine karşı yapılan saldırının ardından güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkartan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, hastanelerde herhangi bir tedbir ve caydırıcı önlem almaması başlı başına samimiyetsizliğin göstergesidir."