İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırdı. Kantin çalışanlarına uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Kontrollerde zabıta ekipleri, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, yeni kanunla Sağlık Bakanlığınca satışı yasaklanan şeker, çikolata gibi ürünlerin ve kırmızı gruba giren gazlı içeceklerin satılıp satılmadığını titizlikle inceledi.

İlkokul ve lise kantinleri kontrol altında

İlçe sınırları içerisindeki ilkokul ve lise kantinlerinde kontrol yaparken öğrencilerinde istek ve şikayetlerini değerlendiren ekipler, kantincileri sıkı denetimden geçirdi. Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda yapılan denetimler kapsamında okul kantini işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verildi.

'Denetimlerimiz sürecek'

Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, "İlkadım İlçemiz sınırlarında bulunan tüm okullarımızda zabıta ekiplerimiz tarafından kantin denetimi sıklıkla devam ediyor. Özellikle Sağlık Bakanlığımız tarafından okullarımızda satışı yasaklanan gıdalar ve gazlı içeceklerin satışının yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Aynı zamanda kantin çalışanlarını hijyen ve çalışma hususlarında detaylı bilgilendiriyor ve satışı yapılan ürünlerin son tüketim tarihleri dahil tüm ayrıntılarını ekiplerimizle inceliyoruz. Geleceğimiz olan yavrularımız ve gençlerimizin eğitim aldıkları yerlerde daha sağlıklı beslenmeleri için devam ettirdiğimiz bu çalışmalar hız kesmeden sürecektir' dedi.