15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnameyle FETÖ/PDY bağlantılı unsurlara ait hastaneler kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Özel İstanbul Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmete alınmıştı. Ağustos 2016 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayan ve kısa sürede kentin önemli sağlık merkezlerinden biri olan İpekyolu Ek Binası, ilk ameliyatını gerçekleştirdi. İpekyolu Ek Binası Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Mustafa Şahiner, bugün itibariyle ameliyathaneyi aktif hale getirdiklerini belirterek, 'Bugün göz bölümü olarak ilk hastalarımızı ameliyat ettik. Bundan sonra diğer bölümlerde de ameliyatlara başlayacağız. Van ve bölgeye bundan sonra daha da iyi hizmet vermeye başlayacağız' dedi.
Özellikle ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle hasta ve hasta yakınlarının ameliyat bölümünün aktif hale getirilmesi için yoğun taleplerinin olduğunu dile getiren Şahiner, 'Vatandaşın hem başhekimliğe hem de bizlere yoğun bir talebi söz konusuydu. Bugünden itibaren ameliyathaneyi aktif hale soktuğumuz için mutluyuz. İnşallah bundan sonra daha iyi hizmet vereceğiz' ifadelerini kullandı.
Ameliyathanenin aktif hale getirilmesine en çok sevinen hastalar ise, İpekyolu Ek Binasının merkeze yakın olması nedeniyle ulaşımda sorun yaşamayacaklarını belirterek, hastane yetkililerine teşekkür ettiler.

FETÖ’den alınan hastanede ilk ameliyat