Türkiye'de mobilya sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan, 100'ü aşkın üyesi ile 4 binin üzerinde istihdam sağlayan Mobilyacı İşadamları Derneği'nin 2. olağan genel kurulu Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Mobilya sektörünü temsil eden çok sayıda müteşebbisin katıldığı genel kurulda 1. dönemde de başkanlık görevini yürüten Alper Bektaş yeniden MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.
Alper Bektaş, genel kurulda bir konuşma yaptı. Mobilya Kent projesini hayata geçirmek istediklerini belirten Bektaş, 'Bu kapsamda çok önemli çalışmamız olan Mobilya Kent projemizi inşallah gerçekleştirerek ülkemize ve şehrimize, ekonomimize katkı sağlamak arzusundayız. 2 bin kişinin istihdam edileceği, içinde 100 mağazanın bulunacağı sosyal donatı alanları kuvvetli, bölgenin ticari anlamda çekim merkezi olmasını sağlayacak, yurt dışından alım heyetleri getirmemizi ihracat yapmamızı, ortak reklam ve kampanyalar yapılmasına olanak verecek MOBİAD Mobilya Kent projemiz ile ilgili çok yakın zamanda müjdeli haberi vereceğimizi düşünüyoruz. MOBİAD Mobilya Kent projemizde yardımlarını esirgemeyen Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Bey'e teşekkür ediyoruz. İçişleri Bakanlığı döneminde terörle mücadele konusunda göstermiş olduğu mücadelede yanında olduğumuzu, üzerimize düşen bir şey olursa her zaman hazır olduğumuzu bildirmek isteriz' dedi.
Yönetim kurulu olarak birbirlerine güç verdiklerini kaydeden Bektaş, 'Birbirimize güç veriyoruz. Birlikte nelerin başarılabildiğini biraz evvel izledik. Önümüzdeki süreçte aynı özveri ve uyum ile Mobilya Kent ve birçok yeni projeyi de hayata geçireceğimizi tüm topluma göstereceğiz. 100 üye, 4 bin çalışan ile Trabzon'un önemli bir dinamiği olduğumuzu gösteriyoruz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için özveride bulunarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz, şehrimiz ve bizler olacağız' ifadelerini kullandı.
MOBİAD'ın ikinci dönem yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
'Alper Bektaş, Ali Sadık, Arzu Değirmenci, Cem Çapkınoğlu, Ender Aydın, Ercüment Ataman, Fatih Mollaveisoğlu, Halil İbrahim Mürtezaoğlu, İlyas Bektaş, Hanefi Mahitapoğlu, Mustafa Durmuş, Mustafa Kul, Okan Gündoğdu, Serkan Açıcı, Serkan Tokul, Vedat Uhcu, Zafer Ofluoğlu.'
Yedek yönetim kurulu üyeleri: 'Cengiz Sözen, Şevket Bayram, Hasan Yazıcı, İmdat Köse, M. Ali Sezeroğlu, Murat Ayyıldız, Murat Derya.'
Asil denetim kurulu: 'Cevdet Berber, Muratan Sertekar, Hasan Sivri.'
Yedek denetim kurulu: 'Furkan Köse, Fatih Asıl, Hüseyin Şimşek.'