Çorum Belediyesi'nin yatırım ve düzenleme bakımından öncelikli alanlarından birisi olan ulaşım hizmetlerinin rahatlatılması amacıyla bir süre önce başlattığı anket çalışmasını sonuçlandırdı. Ankete katılanların yüzde 59'u parkın tamamen yasaklanmasını isterken, Gazi ve İnönü caddesi esnaflarına yönelik yapılan ankette yüzde 38 lik bir kesim parkın yasaklanması ve acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulanmasını istedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da kentsel nüfusun artması ve halkın refah seviyesinin yükselmesinin araç sayısını artırdığını, bunun da kent merkezine trafik yoğunluğu olarak yansıdığına dikkat çekti. Şehrin her yöne büyümesine rağmen, ana arterlerin cazibesini kaybetmediğine işaret eden Başkan Külcü, 'Hemen her hemşehrimizin kullandığı bu caddeler hizmetlerimizden de hak ettiği payı almaktadır. Günün her saatinde yaya ve araç yoğunluğunun yaşandığı kent merkezimizde ulaşım konforunun artırılması çerçevesinde toplu taşımadan faydalanan hemşehrilerimiz için klimalı durakları ve akıllı durakları hizmete soktuk. Türkiye'de ilkler arasında yer alan bu iki uygulamamızla toplu taşımanın cazibesini artırdık. Araç sayısına göre sinyalizasyon süresini ayarlayan akıllı kavşak uygulamamızı da ilk olarak Gazi Caddesi'nde aktif hale getirdik' dedi.
Çorum'a yapmayı planladıkları 3 büyük otoparkın ikisinin Gazi Caddesi'nde, birisinin ise İnönü Caddesi'nde araç parklanma ihtiyacını sonlandırmayı amaçladığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 'İl Özel İdaresi binası arkasında yer alan yer altı otoparkı inşaatı başlamıştır. Kent Meydanı altında yer alacak olan bu alan Çorum'umuzun ilk yer altı otoparkı olacaktır. Gazi ve İnönü Caddelerimizde iki yıl devam eden ücretli otopark uygulaması, hemşehrilerimizin işletmeye ilişkin memnuniyetsizlikleri nedeniyle sonlandırılmış ve ücretsiz otopark uygulamasına geçilmiştir. Sözkonusu alanda yer yer çift sıraya dönüşen parklanma, özellikle trafiğin pik saatlerinde her iki caddemizde yaya ve araç hareketini olumsuz etkilediğinden yeni bir düzenleme kaçınılmaz olmuştur' ifadelerini kullandı.
Katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, bu konuda Çorum halkının görüşlerini almak için cadde üzerine stand kurduklarını, cadde esnafıyla yüz yüze görüşerek ve belediyenin internet sitesinde ziyaretçilerin doğrudan katılımıyla bir anket gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Külcü, '4 bin 537 hemşehrimizin katıldığı ankette Gazi ve İnönü Caddelerindeki park uygulamasıyla ilgili sunulan seçeneklerde şu sonuçlar alındı. Vatandaşlarımızın yüzde 59'u park tamamen yasaklansın yüzde 20'si park yasaklansın, acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın, yüzde 4'ü tamamen serbest, ücretli park uygulansın, yüzde 17'si serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum), Gazi ve İnönü caddesi esnafımıza yaptığımız anket sonucunda katılımcıların yüzde 29'u park tamamen yasaklansın, yüzde 38'i park yasaklansın acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın, yüzde 5'si tamamen serbest, ücretli park uygulansın, yüzde 28'i tamamen serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum)' dedi.
Bu sonuçlar doğrultusunda her iki caddeye park yasağı getirilerek acil durumlar için 10 dakika süreli parkın uygulanmasına ilişkin talep yazısını İl Trafik Komisyonuna ilettiklerini açıklayan Başkan Külcü, 'İl Trafik Komisyonunun yapacağı değerlendirme ile Gazi ve İnönü Caddelerimizde yeni bir otopark düzenlemesi yapılacaktır. Yapacağımız düzenlemenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.