TBMM'DE AŞKALE TARİFİ
Aşkale'yi Erzurum ruhunu tarif ve tefsir eden bir ilçe olarak tanımlayan Milletvekili Aydemir, ilçenin sahip olduğu ekonomik potansiyel ve değerle, bu alanda ufuk ilçe olma yolunda ilerlediğini belirterek, yatırımcıların da dikkatini çekti.
AŞKALE: UFUK İLÇE
Milletvekili Aydemir, 'Erzurum'un ruhunu tefsir, manasını tescil ve temsil eden bir ufuk ilçesi Aşkale, son on dört yılda kaydedilen sosyal ve ekonomik gelişmelerle marka ilçe konsepti olarak adlandırdığımız bir sürece girmiştir. Beşeri sermayesiyle Erzurum'un kaydettiği manevi ve maddi sinerjinin şekillenmesinde bir aktifi ifade eden bu ilçemiz ekonomik değer ve potansiyelleriyle katma değer üretecek imkân ve fırsatların da adresi olma yolundadır.' dedi.
YENİ TEŞVİK SÜRECİ VE AŞKALE
Yeni Teşvik sürecinde kaydedilecek yatırımlar için Aşkale'yi her türlü ekonomik donanım ve altyapısıyla doğru bir adres olarak niteleyen Milletvekili Aydemir, TBMM Genel Kurulu'na seslenerek,
Hükümetimizin 2017 hedefinde belirlediği 2'nci hamle ve teşvik dönemi içinde tarım sektörü öncelikli yatırımların şekillenmesini beklediğimiz Aşkale Erzurum'un kalkınma bereketinin de membası olacaktır. İlin batıya açılan bu tarihî kapısı kentin ekonomik performansı en yüksek 10 il arasına girme hedefinde de öncü ilçeler arasında yer alacak, kamunun yanı sıra sahip olduğu özel sektör tecrübe ve birikimi, ortaya koyduğu kalkınma enerjisiyle ülkenin marka ilçeleri arasına katılacaktır. Bu hâle vesile olan Hükümetimize minnettarız.' Diye konuştu.
PLAN BÜTÇE'DE AŞKALE GÜLLÜDERE KÖYÜ ALİBEY MEZRASI GÜNDEMİ
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, 11 kasımda gerçekleşen Çevre Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde de Aşkale Güllüdere köyüne bağlı Alibey mezrasını öne çıkararak, yaşanan çevre ve yapılaşma sorunlarına dikkat çekmiş, bu durumu, ' 'Behemehâl düzeltilmesi gereken bir uygulamayı dikkate sunmak istiyorum. Özellikle bizim bölgemizde, cari olan, geçerli olan bir hâl. Köylere bazı mezraların Bakanlık eliyle imarında yaşanan problem var. Köye müdahale imkânı varken Bakanlık eliyle, mezra konumunda olan herhangi bir yerleşim mekânına bir şey yapılamıyor. Köye mesafesi belli bir kilometrenin üstünde olan mezralara müdahalede sıkıntı var Değerli Bakanım. Bunun bir örneğini yaklaşık bir buçuk yıldır yaşıyoruz biz Erzurum Aşkale özelinde. Güllüdere bir köy, buna bağlı Alibey mezrası var. Orada yaşanan ve çok uzun yıllara sâri bir problemi sırf bu mevzuattan dolayı aşamıyoruz. Bunun bir yeni düzenlemeyle gündeme getirilip mezraları ilgili köyle direkt ilişkilendirmek ve bu neviden sorunların kestirmeden çözümünü sağlamak lazım. Bunu da bu vesileyle kayda geçiriyorum. ' ifadelerini kullanmıştı.