Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, üyelerden kendilerine gelen talep sonrası, kadın kuaförlerinin haftada 1 gün tatil yapabilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

YAZIN AÇIK KALACAK
Kadın kuaförlerinin de tatil yapmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Kiraz, "Son zamanlarda üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine haftada bir gün tatil yapılabilmesi amacıyla çalışma başlattık. Bunu bir resmiyete dökmek amacıyla bir imza kampanyası başlattık. 470'e yakın üyemizden yaklaşık 360 civarı bir imza topladık. Bu imza kampanyası halen devam ediyor. Anayasamızın 41. maddesinde de aile yapısının korunması noktasında çalışma ve dinlenme hakkı güvence altına alınmıştır. Burada pazar ya da salı günü yapılması konusunda seçenek sunduk ve üyelerimiz arasında yaptığımız ankette pazar günü daha fazla istendi. Özellikle düğünlerin yoğun olduğu dönem olan yaz sezonunda, 1 Haziran-15 Eylül arasında mağduriyet yaşanmaması için açık kalacak. Kapalı olduğu günlerde gelin saçları için özel izinle açılabilecek. Bu talebimiz Valimizin yetkisindedir. Kendisin de bu talebi olumlu karşılayacağını düşünüyoruz. Tabi ki bu süreçte belli sıkıntılar olacaktır ama onlar da insan, onların da kendilerine ve ailelerine vakit ayırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Kiraz, tatil günü belirlendiği takdirde izin almadan kuaför salonunu açanlara ise para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.

Barış BUDANOĞLU