Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Özgür Ulu, sağlık alanında yaşanan şiddet nedeniyle sağlık çalışanlarının fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenen Ulu, ''Artık yeter, Sizin göreviniz halkın sağlığını ve sağlık çalışanlarını korumak'' ifadelerini kullandı.

SAĞLIKTA KAOS VAR
Kamu veya özel hastane ayrımı olmaksızın her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kaldığını kaydeden Ulu, ''Şiddet olayları sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaştı. Sağlık emekçilerinin yaşadığı şiddeti hasta ve hasta yakınlarının şiddeti ve yöneticilerin şiddeti gibi birçok kategoriye ayırabiliriz. Bugün Türkiye'de sağlıkta kaos var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda, iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, teknisyenlik yapılmaz. Nitelikli sağlık hizmeti verilmez'' diye konuştu.

ARTIK YETER
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenen Ulu sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Artık yeter. Sizin göreviniz halkın sağlığını ve sağlık çalışanlarını korumak. Sermayeye halkın sağlığından, hastalığından para kazandırmak sizin işiniz değil. Sağlık çalışanları birer cam tüp değil. 'Düştü, kırıldı' deyip ayağınızın ucuyla bizleri itip geçemezsiniz. Sizi şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, işkolundaki sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye çağırıyoruz. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için halkımızı da verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya davet ediyoruz.''

Zerrin SOMUNCU