Genç İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen okullar arası 'Sonbahar Futbol Turnuvası' oynanan final maçları ile tamamlandı. Tören sonrası konuşan İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, 'Son bir ayda artan terör olaylarına rağmen sportif faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. İnşallah bu çocuklar teröre en güzel cevabı elde ettikleri bu başarılar ile vermiş olacaklar' dedi.
Genç Kaymakamlığı tarafından organize edilen okullar arası 'Sonbahar Futbol Turnuvası' oynanan final maçlarıyla tamamlandı. 64 takımın mücadele ettiği turnuvada 640 öğrenci ter döktü. İlçedeki birçok okulda üstü açık ve kapalı modern halı sahaların yapılmasını sağlayan Kaymakam Köklü, bu tesislerde öğrencilerin azami bir şekilde faydalanmaları ve negatif enerjilerini spor ile atmaları için bir de takım etkinliklerin düzenlenmesini sağlıyor. Daha önce çeşitli organizasyonlar sayesinde binlerce öğrencinin eğitmenler gözetiminde spor yapmalarını sağlayan Kaymakam Köklü, çalışmaları bunlar ile sınırlı tutmayıp etkinliklerin artarak devam ettirilmesini de sağlıyor.
Turnuva 1 ay sürdü
05 Ekim'de başlayan turnuva 16 Kasım'da yapılan final maçı ile son buldu. Bir ay süren turnuvada öğrenciler kıyasıya mücadele ederken birbirinden çekişmeli maçlar oynandı. 9 kategoride oynanan turnuva sonucunda 9 okul şampiyonluk ipini göğüsledi. Turnuva sonunda şampiyon olan okullarda mücadele eden tüm öğrencilere kaymakamlık bütçesinden alt üst eşofman ve spor ayakkabı hediye edildi.
'Teröre en güzel cevabı sporla veriyoruz'
Kupa töreni sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Abdullah köklü, 'Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen okullar arası futbol turnuvalarında şampiyon olan takımlara ödüller veriyoruz. Bugün de 8. sınıfların finali vardı, bende bu final maçına katıldım. Servi YBO şampiyon oldu tebrik ediyoruz. Ne yazık ki son zamanlarda ilçemiz terör faaliyetleri ile gündeme geldi. Aslında Genç ilçemizin terör olayları ile değil de sportif ve sanatsal başarılar ile gündeme gelmesini istiyoruz biz. Zaten sanat ve eğitim başarısı da ortada. Eğitim başarısı olarak Türkiye ortalamasının 3 puan üzerine çıkmış durumdayız. Sportif faaliyetlerle de Doğu Anadolu ve değişik yerlerde öne çıkıyoruz. İnşallah bu çocuklar teröre en güzel cevabı elde ettikleri bu başarılar ile vermiş olacaklar. Turnuvada başarı kazanan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz' diye konuştu.

Teröre inat sportif faaliyetler devam ediyor