CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, yaptığı açıklamayla ekonominin alarm verdiğini ileri sürdü.

Zeybek, "Ekonomide pembe tablo çizenler, halkı yanıltmaya devam ediyor. Esnaf dertli, siftah yapmadan dükkan kapatan esnafımız var. Samsun'un en işlek caddelerinde sık, sık kepenk kapatıldığını görüyoruz. Geçmişte 'hava parası' adı altında dahi dükkan bulunmazken, şimdi kiralık ilanlarına bakan da yok" dedi.

SEBEBİ EKONOMİ
Zeybek, Samsun'da intihar olaylarının son aylarda artış gösterdiğini ve bunun da ilgi çekici olduğunu iddia etti. Zeybek, "Bu insanlar niçin yaşamlarına son veriyorlar? Fırıncı, çiftçisi, bakkalı, manavı, işçisi, memuru, emeklisi intihar ediyorsa bir sebebi olmalı. Basından verilen bilgilere göre intiharların temelinde çoğunluğunun ekonomik sıkıntıların olduğu anlaşılmakta. Ekonomik olarak borç batağına saplanmış, ödeme imkanı kalmamış yurttaşlarımız çaresizlikle intihar etmektedirler. Borcu katlamalı borçla kapatmalar devam ediyor. Bir yıl önce faizler yüzde 0,80-0,90 aralığında iken faizler, bir yıl içerisinde yüzde yüz artarak ortalama 1.60'lara dayandı" diye konuştu.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
CHP Milletvekili Zeybek açıklamasını şöyle sürdürdü: "AKP halkımızı tekelci tefeciye soydurmakta. Kabaca olaylara bakıldığında, kredi kartı borçlarını veya bankalardan aldıkları kredileri ödeyemeyen, umutsuzluğa düşen vatandaşlarımız intihar yolunu seçmektedirler. Borçlu - alacaklı arasında cinayetler yaşanmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetenleri, ekonomide pembe tablo çizenleri bir kez daha uyarıyoruz. Bıçak kemiğe dayanmıştır, insanlar hayatlarına ekonomik nedenlerle son veriyorsa yönetenler bir daha düşünmelidir. Halkımızın mutfağına baksınlar aş mı kaynıyor, dert ve sıkıntımı kaynıyor. AKP'yi olayları görmeye, incelemeye davet ediyorum. Bundan sonraki intiharların vebalini almak istemiyorsanız, halkımızın ekonomik durumuna göre hükümetin gerekli iyileştirmeleri yapmalarını bekliyoruz. Halkımızın sesini duyurmaya, AKP rahatsız olsa da, uyarmaya devam edeceğiz."