Daha önce engelli vatandaşlara yönelik tekerlekli sandalye dağıtımı, engelli otobüsü, meslek kursları ve ampute futbol takımı gibi projeleri hayata geçiren Ortahisar Belediyesi, bu seferde İsveç Türk Kadınlar Dayanışma Derneği ve Agape Vakfı'nın destekleriyle engelli vatandaşlara başta tekerlekli sandalye olmak üzere çeşitli araç-gereç yardımında bulundu. Yardım kapsamında, İsveç'ten getirilen tekerlekli sandalye, hasta yatağı, yürüteç ve akülü sandalye gibi toplamda 853 adedi bulan araç ve gereçler engelli vatandaşlara dağıtılacak.
Tekerlekli sandalye dağıtım töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 'Engellilerin toplum içerisinde mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşaması bütün vatandaşların görevidir. En iyi hizmet, en makbul hizmet Cenab-ı Allah'ın eşrefi mahlukat olarak yarattığı insanlara hizmet etmek ve yardım etmektir. İşte böyle bir hizmet yapmak nasip oldu. Biz de vesile olduk. En mutlu günümü, en heyecan duyduğum günü yaşıyorum. Ne kadar çok yol yapsaydım, ne kadar çok iş yapsaydım, bu kadar mutluluk duymazdım' ifadelerini kullandı.
'Hepimiz şu anda engelli adayıyız' diyen Genç 'Bu tamamen Cenabı Allah'ın takdiridir. Ama bu takdire uygun olarak engelli olan vatandaşların tıpkı engelsizler gibi önündeki engelleri kaldırarak toplum içerisinde mutlu müreffeh yaşamalarını temin etmek de bizlerin görevleridir. Bu konuda da gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Dernek başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. İfade etmeliyim ki; Trabzon'da 17 tane engelli derneği var. Ama bu derneklerimiz fiziki olarak iyi mekanlarda değiller. Yeni hizmet binamızı yapacağımız alanda, bütün engelli derneklerimizi orada mükemmel bir çatı altında buluşturup; hizmetlerimize devam edeceğiz. Önceliği engelli derneklerine vereceğiz' şeklinde konuştu.
İsveç Türk Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Altunay da 1990 yılında Türk vatandaşlarının sorunlarına çözüm üretmek için bu derneği kurduklarını belirterek daha sonraki süreçlerde de imkanları ölçüsünde yardım faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Agape Vakfı'yla işbirliği yaparak yardım malzemelerini tedarik ettiklerini ifade eden Altunay, 'Umarım bu yardımlar engelli vatandaşlarımızın yaşamını ve işlerini kolaylaştırır. İhtiyaç sahiplerinin mutluluklarına mutluluk katabildiysek ne mutlu bize. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki burada gördüğümüz manzara bizi son derece mutlu etti. Engelli vatandaşlarımızın mutlu olduklarını görmek ve bir nebze de olsa onların sorunlarına yardımcı olmak bizi son derece gururlandırdı. Böyle bir yardım faaliyetine katkımız olduğumuz için çok sevinçliyiz. Yardımlarımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediyesi, engelli vatandaşlara başta tekerlekli sandalye olmak üzere