Ordu Kan Bağış Merkezi kan bağış çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. İl merkezi ve ilçelerde çalışmalarını sürdüren Kan Bağış Merkezi, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara gezici araçlarla hizmet veriyor. 10 aylık kan bağış oranlarını ve Orduluların kan bağışına yaklaşımını değerlendiren Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, 10 ayda 20 bin 237 ünite kan bağışı yapıldığını ancak bu rakamın mevcut hastaların tedavisi için yeterli olmadığını ifade etti.
'Her yüzde 100 başarı sağladık'
2015 yılı ve 2016 yılı kan bağış oranlarını değerlendiren Dönmez, '2015 yılında Ordu Kan Bağış Merkezi olarak 1 yılda 20 bin 629 ünite kan bağışı yapıldı. 2016 yılında da biz bağış sayımızı 20 bin ünite olarak belirledik ve geride kalan 10 ayda bu rakamın üstüne çıktık. Bu vesile ile ben tüm kan bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 10 ayda her ay kendi içinde yüzde 100 başarı sağladık ve 20 bin 237 ünite kan bağışı yapıldı. Önümüzde ki Kasım ve Aralık ayında yoğun bir çalışma gerçekleştirerek, hastalarımızın tedavisi için gerekli olan kan bağışlarını gerçekleştirmek istiyoruz' dedi.
'Ordu'da 25 binin üzerinde kan bağışına ihtiyacımız var'
Ordu'da kan bağışına ilginin arttığını, rakamların yükseldiğini ancak yapılan bağışların mevcut hastalara yetmediğini ifade eden Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez, bu sayının artmasını beklediklerini belirtti. Bunun için çalışmalar yaptıklarını ve isteklerini dile getiren Dönmez, 'Kan bağışında il olarak her ne kadar başarılı bir ivme kazansak da, her geçen yıl başarılarımızı arttırsak da Ordu'da mevcut hastalarımıza yetecek kadar kan bağışı yapılmadı. Bugün için Ordu'da 25 binin üzerinde kan bağışına ihtiyaç var. Bu rakamlara ulaştığımızda mevcut hastaların tedavileri aksamadan devam edebilir. Başarılı olmamıza rağmen hala bu rakamlara ulaşamadık bu sebeple duyarlı vatandaşlarımızı özel şirket çalışanlarını ve kurumlarda bulunan vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum' diye konuştu.

Dönmez: “Ordu’da 25 binin üzerinde kan bağışına ihtiyaç var”