Nevşehir'de bazı kamu kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlileri gazetecilerin görev yapmasına engel olmaya devam ediyor.
Son olarak geçtiğimiz günlerde seyir halindeki araçtan atlayarak ağır yaralanan genç kızın ailesini çekmek isteyen gazeteciler hastanenin güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Hastane etrafında çekim yapmanın yasak olduğunu ifade eden bir güvenlik görevlisi gazetecilerin görüntü almasını ve fotoğraf çekmesini engelledi.
Gazetecilerin, güvenlik görevlisine yanlış yaptığını ifade etmesine rağmen bildiğini okuyan ancak, görevinin ne olduğunu dahi bilmeyen güvenlik görevlisi gazetecilere meydan okudu.
Konuyla ilgili Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici açıklamada bulundu. Halkın haber alma özgürlüğünün engellenemeyeceğini vurgulayan Ekici, yetkililerin güvenlik görevlisi hakkında işlem yapmasını istedi.
Nevşehir Devlet Hastanesinde gazetecilerin bu tür sorunlarla sürekli karşılaştığını belirten Ekici, hastane yetkililerinin bu konuda çözüm üretmesi gerektiğini de vurguladı.
Ekici, gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları yakından takip ettiklerini söyledi. Gazetecilerin saniyelerle yarıştıklarını kaydeden Ekici, 'Gazeteciliğin ana görevleri arasında ilk sırada olan toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değerdir. Gazetecilere yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz' diye konuştu.
Ekici, yaşamını yitiren genç kızın ailesine de sabır diledi.