AK Parti ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Seda Sarıbaş, Didim Belediye Meclis Üyeleri Maşallah Subaşı ve Cemal Engil ile İlçe Kadın kolları Başkanı Emel Tan ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Söke Orman İşletme Şefliğinin birlikte hayata geçireceği 'Didim Karayolu ağaçlandırma' projesini anlatan Ünlü 'Didim Belediye Başkanı Sayın Deniz Atabay Eski Vinsa şantiyesi olarak belirtilen Mera Alanının Orman arazisi olarak belirlendiğini, bunun protokol aşamasında olduğunu açıklamıştır. İlçe Başkanlığımız, İl Kadın Kolları Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz Seda Sarıbaş'ın ısrarlı takibi ile Didim'e büyük bir Orman alanı kazandırılması için Aydın Valiliğinde Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel Eroğlu ile görüşülmüş, akabinde hızlı bir şekilde yasal işlemler Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır.
Gelinen aşamada Orman Bölge Müdürlüğü Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü ile TOKİ Kavşağından başlayarak Didim girişine kadar gelen yolun iki tarafında 15'er metrelik Karayoluna terk edilmiş araziler Orman İl Müdürlüğü tarafından Ağaçlandırılacak alan olarak projelendirilmiştir. Toprak çalışmaları için ilana çıkılmış, 1,5 ay içerisinde ağaç dikimine başlanacaktır. İki şerit arasında kalan refüj ise Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yeşillendirilecektir. Bu sayede Didim'in girişi güzelleşecektir. Ancak asıl olarak takibini yaptığımız konu Didim'e yakışan 'Bereket Ormanı' projesi kapsamında büyük bir orman alanı kazandırılmasıdır. Bunun için Didim'in girişindeki Didim-Akbük yolu üzerindeki Askeri alan içerisinde kalan ve yine Mera alanı kapsamında bulunan alan için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı arasındaki çalışmalar başlatılmış bizzat Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof.Dr. Sayın Veysel Eroğlu tarafından takibi yapılmaktadır. Bizler Didim'in geleceği açısından böyle bir Orman'a kavuşacak olmamızdan dolayı mutluyuz. Emeği geçen arkadaşlara ve Devlet Büyüklerimize teşekkür ederiz.'diye konuştu.
Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın Didim'in girişinin her iki tarafında toplam 782 bin dönümlük alanın ağaçlandırma yapılacağına yönelik açıklamasına da değinen Ünlü 'Didim Belediyesinin de yeşil projelere sahip çıkması güzel bir yaklaşımdır. Umuyoruz ki Didim Belediyesi Personeli Sayın Atabay'ı yanlış yönlendirmeyip gerçekten yeşil projeler üretmek için gayret sarf ediyordur. Sayın Atabay'ın yapmış olduğu Akbük yolu yeşil vadi projesi ile ilgili detayları kamuoyuyla paylaşmasını bekliyoruz. Çünkü bu yeliş vadi projesi bizleri son derece heyecanlandırmıştır. Umuyoruz ki söz konusu proje Karayolları ve Orman İl Müdürlüğü'nün yapmış olduğu projeler değildir. Sayın Başkan'ın basın açıklamasında belirttiği araziler Milli Savunma Ve Tarım Bakanlığına tahsili araziler olup Didim Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır' dedi.
Didim Belediyesinin yeşillendirme yapması noktasında öneri de getiren İlçe Başkanı Ünlü 'Büyükşehir ve Didim Belediyesi yetkililerinin Didim'in Turizm Bakanlığına ve Tarım Bakanlığına tahsisli olan arazileriyle ilgili (parlenmenterler sitesi ile mavişehir arsındaki alan) Plan Teklifinde bulunarak alan içerisinde Kentsel Yeşil Alan teklifinde bulunmalarını bekliyoruz. Buradan söz veriyoruz ki İktidar Partisi'nin Didim teşkilatı olarak söz konusu plan tekliflerinin Ankara'da takipçisi olacağız. Artık Belediyelerimizin proje üretmesi gerekmektedir' dedi.
Ünlü açıklamada Özelleştirme İdaresine devredilen 1020 parselle ilgili başlatılan imza kampanyasında neden dahil olmadıklarını da dile getirerek şunları kaydetti; 'Bu günlerde Didim Belediyesi tarafından ortaya atılan 1020 parsel'in imar durumunun ne olacağı konusu ve de akabinde Sivil Toplum örgütlerinin 1020 parsel ile ilgili bir imza kampanyası başlattığı bilinmektedir. Söz konusu imza kampanyasına 'Kamu yararı göz ardı edilerek, özelleştirme idaresine devredilmiştir' ifadesi sebebiyle imza atmamaktayız. Sebebi ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da Kamu Yararı için çalışan önemli, bir devlet kurumudur. Kamunun ihtiyacı olan kaynakları oluşturmakta ve yönetmektedir. Ak Parti Didim İlçe Teşkilatı 1020 parsel'in imar durumunun aynı kalması ve yeşil alan olarak belirlenen alanlarının biran önce hayata geçirilmesi için elinden geleni yapmıştır. Bu alanla ilgili 30 Nisan 2014 tarihinde Didim Belediyesi Meclis Başkanlığına söz konusu alanın amacı doğrultusunda Kentsel yeşil alan olarak halkın kullanımına açılması için teklifte bulunmuştur. Ancak Didim Belediyesinin yöneticileri tarafından arazinin Kamu lehine terkleri gerekçe gösterilerek uygun görülmemiştir. Bugün 1020 parselle ilgili yapılan açıklamalar siyasi gösteriden başka bir şey değildir' dedi.
Basın toplantısının sonundan Ünlü Orman Projesiyle ilgili Bakanlıklar düzeyindeki girişimler ve proje çalışması ile 1020 parselle ilgili yazışma ve dilekçeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

AK Parti’den Didim’e ’Bereket Ormanı’ projesi