Kavak Belediyesi bünyesinde oluşturmuş olduğu kriz masası cuma gününden bu yana ilçeyi etkisi altına alan kar yağışına vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte ilçe merkezinde ve Kavak'a ait 91 mahalle ve o mahallelere ait sokaklarda yol açma çalışmaları sürdürüyor.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı açıklamada, 'Cuma gününden bu yana ilçemizi etkisi altına alan kar yağışından dolayı kapanan yollarda ekiplerimiz Büyükşehir Belediyesi ekipler ile birlikte karla mücadele çalışması yapıyor. İlçemize ait 91 mahalle ve o mahallere ait sokaklarda yürütülen yol açma çalışmalarında 3 greyder,2 loder ve 3 JSB ile ekiplerimiz 7/24 görev başındadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan mahallelerin yüzde 90'ı açılmış durumda. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Herhangi bir aksaklık çıkmaması için ve karla mücadele çalışmalarımızın daha hızlı ilerlemesi için kriz masası oluşturduk' dedi.
'MECBUR KALMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN'
Karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kavak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kar yağışının artması üzerine vatandaşları trafiğe çıkmamaları için uyardı. Tuzlama ve yol açma çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdürülmesine rağmen birçok trafik kazasının oluştuğuna dikkat çeken Kavak Belediyesi Kriz ekibi, önlem almadan trafiğe çıkan araçların kazalara neden olduğunu bu nedenle mecbur kalmadan trafiğe çıkılmamasını istedi.