Meclis Genel Kurulu'nda tartışmalara yol açan bir düzenleme, AK Parti milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Buna göre cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda yasadaki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanması geri bırakılacak.

Muhalefetin tepki gösterdiği düzenleme 16 Kasım 2016'ya kadar işlenen suçları kapsıyor.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: TECAVÜZCÜLERİ KESİNLİKLE KAPSAMAMAKTADIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tepkilere Twitter'dan yanıt verdi.

Düzenlemenin tecavüzcüleri kapsamadığını belirten Bakan Bozdağ, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır. Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır. Düzenleme; sadece dışardaki kadının, içerdeki kocanın, bu evlilikten doğmuş çocukların ve ailelerin mağduriyetini gidermeye yöneliktir.''

MUHALEFET ÖNERGEYE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 4 günde çıkacak bir düzenlemenin 4 saatte çıkarıldığını ve uzlaşma adına İçtüzük'ten kaynaklı haklarını kullanmadıklarını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise düzenlemeyi kabul etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Bundan sonra bu tür sürprizler gelecekse muhalefet daha ihtiyatlı olacak" dedi.