Merkez Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve eşi Emine Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve eşi Saliha Karabulut, Genel Sekreter İbrahim Halıcı ve eşi Serpil Halıcı, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Bekdemir, 15 Temmuz Gazisi Halit Şener, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Şahin, yemek öncesi şehit yakınları ve gazilere hitaben yaptığı konuşmada, katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür ederek, bu tür buluşmaları periyodik olarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Kapılarının her türlü konuda şehit yakınlarına ve gazilere sonuna kadar açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, 'Selçuk Üniversitesi, devletimizin emrinde ve hizmetindedir. Ülkemizin gelişmesi için milletimizin refahı ve huzuru için çalışan bir üniversitedir. Özellikle şehitlerimizin çocukları bizim emanetimizdir. Bundan emin olunuz. Onların eğitimlerinin her aşamasında bir eğitim kurumu olarak bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız' diye konuştu.
'Kimse bu milletin istikbalini karartamaz'
Prof. Dr. Şahin, şehitliğin peygamberlik makamının hemen altında değer bulan bir mertebe olduğunu belirterek, 'Bin yıldır biz bu topraklardayız. Şehitler vererek, kanla bu toprakları sulayarak vatan yaptık ve son 200 yıldır ülkemizin üstünde oynanan oyunlar ortada. Anadolu coğrafyasından Türklüğü ve İslam'ı çıkarmak için çaba sarf ediyorlar. Son dönemler hakikaten çok kritik ve önemli olayların cereyan ettiği dönemlerdir. Bu süreçte özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra biz nasıl bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik. Vatana nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdik' ifadelerini kullandı.
Şehit aileleri için özel büro açılacak
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde, şehit ailelerinin sağlık sorunları konusunda direkt irtibata geçebilecekleri bir büro da kurmayı düşündüklerini aktaran Prof. Dr. Şahin, böylelikle hastalıklar konusunda hızlı teşhisin konulması ve tedavilerinin sağlanmasını amaçladıklarını dile getirdi.
Prof. Dr. Şahin, daha sonra misafirleriyle tek tek ilgilendi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Şahin, şehit yakınlarını ağırladı