Batı Dünyasında maneviyatı değişik yönleriyle inceleyen birçok araştırma merkezi bulunmakta olduğunu belirten Emen, 'Yapılan bilimsel çalışmalar, maneviyatın ve dindarlığın sağlık, hastalığı yenebilme, hayat kalitesi ve hastalıklarla yaşayabilme kabiliyeti üzerindeki pozitif etkilerini tespit etmiştir' diye belirtti.
Emen, ayrıca manevi desteğin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkide bulunarak kanserin gidişini olumlu yönde etkilediğini, yaşam süresini uzattığını göstermiştir. Bu nedenle 2015 yılında Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği olarak Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda, Rize Valiliği katkılarıyla, hayırsever işadamları ve bağışçıların desteğiyle, kanser hastalarımıza manevi destek için Kutsal 'Topraklarda Manevi Şifa' projesini hayata geçirdik' İfadelerini kullandı.
'Rize'de ikamet eden, aile gelir seviyesi düşük'
Başkan Emen 'Rize'de ikamet eden, aile gelir seviyesi düşük, 18-65 yaş arasındaki, başvuru koşullarına uygun kanser hastalarımızı ulaşım pasaport konaklama dâhil hiçbir ücret talep etmeden sağlık profesyonelleri eşliğinde her türlü konfor ve rahatı düşünülerek Kabe ve Mescidi Nebevi' ye en yakın 5 yıldızlı otellerde konaklayarak umre boyunca ibadetlerini yapmalarını sağladık. Hastalarımızdan gelen yoğun istek üzerine bu yıl yine aynı ulaşım imkanlarıyla 'Kutsal Topraklarda Manevi Şifa' ikinci projesini hayata geçirdik' dedi.