Vergi borcu yapılandırmasının büyük bir fırsat olduğunu belirten Başkan Engin Tekintaş, yapılandırma ile birlikte vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve belediye alacaklarının yeniden yapılandırılmasının büyük bir imkan olduğunu belirtti.
Başkan Engin Tekintaş yaptığı açıklamada, '31 Ekim'den 25 Kasım'a kadar uzatılan vergi borcu yapılandırma süresinde son 1 hafta. Tüm hemşehrilerimizin bu son haftayı çok iyi değerlendirmelerini ve vergi borcu olan mükelleflerimizin biran önce yapılandırma başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Daha önce 31 Ekim olan ancak yoğun başvuru nedeni ile 25 Kasım tarihine kadar ertelenen 'Vergi Borcu Yapılandırması'ndan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin Altınordu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde yapılandırma fırsatından yararlanmış olacaklar' dedi.
Tekintaş, yapılandırılan borçlar tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebileceğini, peşin ödemelerde yapılandırılan borçlara herhangi bir kat sayı ya da faiz uygulanmayacağını, yapılandırılan borçların taksitle ödenmek istenmesi halinde ise başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebileceğini kaydetti.