Gaziantepspor ile Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında yarın Kamil Ocak Stadı'nda yapacakları maç ile birlikte 27'inci kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 26 maçın 13'ünü ev sahibi Gaziantepspor kazanırken, 7 maçta gülen taraf Konyaspor oldu. 6 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı ve sahadan eşitlikle ayrıldılar. Gaziantep ekibi, geride kalan 26 karşılaşmada rakibine attığı 48 gole karşılık kalesinde 37 gol gördü.
Konyaspor deplasmanda sadece iki kez güldü
Gaziantepspor, Atiker Konyaspor ile Kamil Ocak Stadı'nda yaptığı maçlarda da rakibine üstünlük sağlamayı başardı. Kırımızı-siyahlılar, rakibiyle kendi sahasında oynadığı 13 lig maçında 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Gaziantepspor, sahasında 27 gol atarken kalesinde 16 gol gördü.
En farklı galibiyet Gaziantepspor'dan
Ligin 11. haftasında Konya'yı ağırlayacak olan Gaziantepspor, sahasında rakibi karşısında üstünlüğüyle dikkat çekiyor. İki takım arasında ligde en gollü maç 1992-1993 sezonunda oynanan ve Gaziantepspor'un 6-2'lik galibiyetiyle sonuçlanan müsabaka oldu. O zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi'nde Kamil Ocak'ta oynanan maçı kırmızı-siyahlılar Hasan Çelik (3), İhsan Okay, Hasan Özer ve Atnan Baytar'ın golleriyle golleriyle 6-2 kazanmıştı.
Hüseyin Göçek yönetecek
Öte yandan Kamil Ocak Stadı'nda 13.30'da başlayacak mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak. Abdülkadir Bitigen ise karşılaşmada 4'üncü hakem olarak görev alacak.
'Şiddetle puana ihtiyacımız var'
İsmail Kartal, hafta başı yaptığı açıklamada Konyaspor'un geçen sezon ligi 3'üncü sırada bitirdiğine dikkat çekerek sistem olarak çok güçlü bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirmişti. Kartal, 'Konyaspor'un gücünün bilincinde olarak mücadeleye hazırlanıyoruz. Bazı eksik oyuncularımız var ama her şeye rağmen biz kendi evimizde Konyaspor karşısında iyi mücadele edip sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyoruz. Kolay olmayacak şiddetle puana ihtiyacımız var. Her takımın puana ihtiyacı var ama biz kendi evimizde oynayacağız ve bunu lehimize çevirmemiz gerekiyor' diyerek Konyaspor karşısında galibiyet hedeflediklerini dile getirmişti.