MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, fındık üreticisinin mağdur olduğunu, iktidar temsilcilerinin yaşanan olumsuzluklara rağmen partili vekillerin önergesine karşı çıktığını söyledi.

Tekin, TBMM genel kuruluna verilen önerinin kabul edilmemesinin üreticiye vurulan büyük bir darbe olduğunu savundu.

EKONOMİ ZARARA UĞRATILDI


Üretim ve rekolte gücünü elinde bulundurmasına rağmen Türkiye'nin dış pazarlarda bir türlü fiyat belirleyen unsur olamadığını belirten Tekin, 'Üretim ve rekolte gücünü elinde bulunduran Türkiye, dış pazarda fiyatların belirlemesinde bir türlü çiftçinin beklentisini karşılayamamıştır. Bu durum hem üreticiyi, hem ihracatçıyı, hem de ülke ekonomisini zarara uğratmıştır. İktidarın fındık fiyatlarını gündelik siyasete göre değil, kalıcı çözümler ile üreticiyi de koruyacak şekilde planlaması gerekmektedir. Ortaya koyduğumuz birçok çözüm önerimizin ilk maddesi lisanslı depoculuğun geliştirilerek yaygınlaştırılmasıdır. Böylece üretici fındığı bozulmadan ve kalitesini düşürmeden muhafaza edip fiyatının belirlenmesinde azda olsa etkili olacaktır' dedi.

ÜRETİCİ ÇARESİZ
MHP olarak fındık üreticisinin sorunlarını sürekli dile getirdiklerini ifade eden Tekin, 'Biz aylar önce il başkanlığı olarak yapmış olduğumuz açıklamada fındık üreticisinin sorunlarını dile getirmiş ve çözüm önerilerimizi de açıklamıştık. Ardından Samsun Milletvekilimiz ve Grup Başkan Vekilimiz Erhan Usta Beyde konuyu TBMM kürsüsünde dile getirerek iktidarın yapıcı bir adım atmasını istemişti. Aradan aylar geçmesine rağmen hiçbir iyi niyet göstermeyen iktidar mensupları bunun üzerine birde partimizin verdiği fiyat araştırma önergesini kabul etmemiş fındık üreticisine bir darbe daha vurmuşlardır. Özellikle Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkemizde bulunan binlerce fındık üreticisi çaresiz bir şekilde fiyatların artmasını beklemekte ve bu beklenti içerisinde iken hem ekonomik hem de psikolojik anlamda zarar görmektedir. Yaklaşık 15 yıldır iktidar olan AKP'nin bu konuda kalıcı bir çözüm bulmamasının hiçbir geçerli mazereti olamaz. Olsa olsa bunun adı samimiyetsizlik göstergesi ve seçim zamanlarında üreticiye uygulanan takiye politikasıdır" ifadelerini kullandı.