Açılış törenine Amaya Valisi Salih Işık, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, diğer yetkililer ve vatandaşlar yer aldı.
Yaklaşık 2,5 yıl önce göreve geldiklerinde vadettikleri hizmetleri bir bir yapmaya devam ettiklerini belirten Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, 'Bugün yapımı tamamlanan doğalgaz şebekesi, çok amaçlı spor sahaları, bulvar ve şehir meydanının açılışını yapıyoruz. Bu hizmetlerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi.
'Her eser sahibi kendi eserini görmek ve göstermek ister. Güzellikler paylaştıkça anlam kazanır ve çoğalır. Bizler bugün Taşova halkımızın sevincini paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz' diyen Vali Işık da, 'Bu hizmetlerin Taşova halkına ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehirli olmak, şehirlerin alt ve üst yapısını, sosyal ve kültürel alanlarını imar etmekle mümkün olur. Bu anlamda Taşova'ya baktığımız zaman şehir meydanı ve Atatürk Bulvarı ile temel alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yapıldığını memnuniyetle görmekteyiz' şeklinde konuştu.
Taşova'nın önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğuna değinen Işık, 'Bunlardan en önemlileri ise Yeşilırmak ve Borabay Gölü'dür. Bu iki değere de çok önem vermekteyiz. Yeşilırmak üzerinde ciddi bir proje çalışmamız var. Ayrıca Borabay Gölü'nü ilgilendiren iki önemli çalışma bulunuyor. Bu projelerle Borabay Gölü doğa turizminde önemli bir noktaya gelecektir. Bu düşüncelerle doğalgaz hattının İlçemize getirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum' diye konuştu.
Konuşmaların ardından doğalgaz dağıtım hattı ile Atatürk Ortaokulu'nda yapımı tamamlanan spor sahasının açılışı gerçekleştirildi.

Taşova’da toplu açılış sevinci