Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP Samsun Kadın Kolları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Meclis'te tartışmalara neden olan çocuk istismarı yasa tasarısına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, yasa tasarısı protesto edildi.

KABUL ETMİYORUZ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklaması yapan İdilcan Belirgin, ekim ayında çocuk istismarının 2 katına çıktığını iddia ederek, 29 çocuğun istismara uğradığını söyledi. Belirgin, 'Ancak bu önergeyle 4 bin failin serbest kalınması isteniyor. Başbakan önergeyi 'Babalar hapiste' diye savunuyor. Kabul etmiyoruz. AKP'nin oldubittiye getirerek geçirmeye çalıştığı, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan önerge reddedilmeli. Bizler bu önergenin Meclis'ten geçmesine izin vermeyeceğiz. Bu önergeyi de yırtıp atacağız. Çocuk istismarcılarını aklattırmayacağız' şeklinde konuştu.

TECAVÜZÜ NORMALLEŞTİRİYORSUNUZ
Daha sonra CHP Samsun Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır açıklama yaptı. Çakır, 'AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle karşı karşıya kalıyoruz. Dün gece Meclis'te sunulan önerge ile tecavüz suçlarının aklanmasının önü açılmaya çalışılmaktadır. AKP'yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, Meclis'te tecavüze indirim istiyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Biz CHP'li kadınlar tavizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, ellerindeki yasa tasarını yırtarak tepki gösterdi.

Zeynep Irmak ÖCAL