MHP Samsun Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Ünal, 'Evlilek halinde tecavüz davasının düşmesi' kanun teklifini değerlendirdi.

Ünal "Bu durum çocuk evliliklerinin önünü açacaktır. AKP tarafından büyük bir yanlışlığa imza atılmak üzere. İnsan onurunu, izzetini, şerefini, rızasını hiçe sayan böyle bir yasa düşünülemez. Eğer düşünülüyorsada bunun adına hukuk denilemez. Zaten ülkemizde taciz ve tecavüz olayları nedeniyle tedirgin yaşayan bir toplum varken şimdi biraz daha tedirgin yaşamayı öğrenmek zorunda kalacağız. Gece geç saat saatlerde gündeme bomba gibi düşen bu yanlıştan acilen dönülmelidir." dedi.

CİNAYETTİR
Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tecavüzcüsüyle evlendirilen her birey bir gün değil her gün ölümle karşı karşıya kalacak. Tecavüzü, tacizi meşrulaştırmak ve bunun için uğraşmak cinayettir. Buna olur verenleri empati yapmaya davet ediyoruz. Önce tecavüze uğrayanı sonra evladını, anasını, bacısını düşünsünler. Allah, din, Kur'an diyerek insanları kandıran, zinayı suç olmaktan çıkaran bu zihniyetten başkan bir şey beklenemez" diye konuştu.