Gelecek hafta Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencileri kendilerine yapılan davet üzerine bugün sabah namazına geldiler. Fatsa Orta Büyük Cami din görevlileri burada onlara manevi destek olmak amacıyla namazdan önce Fetih suresi okudular ve ardından dua yaptılar. Topluca duanın ardından yine hep birlikte sabah namazı kılındı, son olarak öğrenciler kendilerine ikram edilen kahvaltı sonrası evlerine döndü.
Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, 'Öğrenciler için hazırlanan bu programa biz de koşarak geldik. Burada Kur'an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı ve öğrencilerimizle birlikte kahvaltı yaptık. İnşallah bu etkinlik çocuklarımızın gençlerimizin gönüllerine kalplerine nakşedilmiş olacak ve bunu da unutmayacaklar. Burada yapılan dualara göre sınava daha moralli bir şekilde girecekler. Sınav zamanına kadar daha inançlı, planlı ve programlı bir şekilde hazırlanacaklar, sonra da istedikleri hedefe ulaşmış olacaklar inşallah. Ülkemizin her tarafı güzel, insanları da güzel. Güzel mekanlarda güzel programlar yapılsın ki Türkiye daha çok gelişsin ve büyüsün diye dua ediyoruz' dedi.
Projenin mimarı Orta Büyük Cami İmam Hatibi Necati Ergül ise TEOG sınavı öncesi öğrencilerle buluşmak için böyle bir program yaptıklarını ifade ederek, 'Daha önce de benzeri etkinlikler yapmıştık ancak bunun bir anlamı var önemi vardı. Bunun önemi çocuklarımız tevekkül doğrultusunda girecekleri sınavda önce çalışıp sonra da dua etmeleri ve tevekkül noktasında Allah'tan talepte ve niyazda bulunmalarını o bilinçle yetişmelerini arzu ediyorduk ki hakikaten çok güzel bir katılımla programınızı gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da daha farklı programlarda gençlerimize ve ilçemize katkılarımız devam edecek. Öğrencilerimize TEOG sınavında başarılar diliyoruz' diye konuştu.
Sabah namazı programına katılan öğretmen ve öğrenciler de öğrencileri sınav stresinden uzak tutmak için çok faydalı bir program olduğunu ve bu programı icra eden kişilere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

TEOG sınavına girecek öğrenciler dua ve moral kahvaltısında buluştu