Bafra'nın Dededağı Mahallesi'nde yaklaşık bir haftadır suların akmadığını ve bundan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar su eylemi yaptı.

Dededağı Mahallesi'nde toplanan kalabalık basın açıklaması yapacağı esnada SASKİ'ye ait bir aracın mahalleden geçişine izin vermedi. Mahalledeki su eyleminin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bafra SASKİ Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar sularının açılarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Bu arada Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

ÇOCUKLARIMIZ HASTALANIYOR
Yaklaşık bir haftadır su sıkıntısı çektiklerini belirten Dededağı Mahallesi sakinlerinden Murat Çelik, 'Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyorum, Dededağı Mahallesi'nde 15 bin insan yaşıyor ama kimse bu köye sahip çıkmıyor. Çocuklarımız sular akmadığı için hastalandı, gelsinler bize sahip çıksınlar. Mahallemizde alt yapı yok, yollar çamur içerisinde, şimdi üstüne bir de suyumuzu kestiler. Bir haftadır su yok. Çoluk çocuk herkes perişan. Oy zamanı gelmesini biliyorlar ancak hizmet yapmaya gelince kimseden ses seda çıkmıyor" dedi.

HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKLER
Dededağı Mahallesi'nin 90 bin TL borcu olduğunu söylediklerini vurgulayan Cevdet Kurt, 'Bu 90 bin lira borç nasıl olmuş, 15 yıldır para ödüyoruz. Biz su paralarını toplayanlara düzenli olarak faturalarımızı ödüyoruz ancak seçim döneminde bize su parası vermeyin dediler. Büyükşehir Yasası çıktı Samsun'a bağlanacak dediler, para almadılar. Bir daha mahallemize oy istemeye gelmesinler. Gelecekleri varsa görecekleri de var. Kimsenin suyumuzu kesmeye hakkı yoktur. Hangi yüzle oy istemeye gelecekler. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum buraya bir müfettiş göndersin akla kara belli olsun" diye konuştu.

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI
Berati Altuntaş ise, 'Başkan Yılmaz 7 Haziran seçimleri öncesi mahallemize gelerek çay ocağında büyüklerimizle konuştu ve 'Bundan sonra Dededağı Mahallesi benim köyümdür' dedi. Altyapısı, yol, kaldırım çalışmaları dahil her şey için söz verdi ancak verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Mahallemize yol yok, ara sokaklarımız çamur içerisinde. Bizim mahallemiz dışında ki diğer mahallelere hizmet gidiyor ancak bize gelmiyor" ifadelerini kullandı.

KİMSENİN HAKKI YOK
Her ay düzenli olarak su borcunu ödediğini belirten Kemal Özcan, 'Benim bir kuruş dahi su borcum yok. Ben her ay borcumu düzenli ödüyorum, makbuzlarımı alıyorum. Benim suyumu kesmeye kimsenin hakkı yok. Borcu olanın suyunu kessinler ama benim suyumu kesip mağdur edemezler. Bir haftadır suyumuz akmıyor, perişan olduk" dedi.

HASTALIKLARIN SORUMLUSU SASKİ
"Bu yaşanan mağduriyetlerin tüm suçlusu Büyükşehir Belediyesi'dir" diyen İbrahim Kurt, 'Oy almak için 2 yıl bu mahalleden su parası toplamadılar. Bunu bir düzene sokmadılar, bizi mağdur ettiler. Borcu olan var, olmayan var. Bizim suyumuzu kesmeye kimsenin hakkı yok. Suyu kestiler çoluk çocuk herkes hastalanmaya başladı. Bu hastalıkların tek sorumlusu SASKİ'dir' şeklinde konuştu.

MAĞDUR EDİLİYORUZ
Yaşar Doğan ise, şunları söyledi: "Mahallemizde borcu olmayanlar, borcu olanlar yüzünden mağdur ediliyor. Herkesi mağdur etmenin alemi yok. Burada herkes bir haftadır işkence çekiyor. Borcu olmayan neden borcu olanın cezasını çeksin ki, buna bir çare bulsunlar. Bir haftadır dışarıdan tankerlerle su taşıyoruz, Yazık günah değil mi bize. Bu şekilde işkence yapıyorlar, acilen bir çare bulsunlar."

Ümit CEYLAN