Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlkadım İlçe Başkanı Ali Korkmaz, başkanlık tartışmalarında kritik parti haline gelen MHP'nin devletin bekası için Anayasa paketini incelediğini söyledi.

Korkmaz, ''Bu AKP'ye destekmiş gibi algılanıyor ama bu doğrudan devlete destek. Ülkeyi CHP yönetiyor olsa yine ona destek veririz. Hatta Doğu Perinçek de olsa bizim tavrımız değişmez'' ifadelerini kullandı.

KOLTUK DEĞNEĞİ DEĞİLİZ
Sistemin varsa zayıf yönlerinin güçlendirilmesiyle oluşacak bir yönetim yapısını desteklediklerini kaydeden Korkmaz, ''Bir süredir ülkemizde devam eden fiili bir durum var. Bir parlamanter sistem ve bir başbakan var. Ancak başbakan sadece görüntüde var. Cumhurbaşkanı istediğinde başbakanı bir devlet memuru gibi görevinden alabiliyor. Bu çapraşık durumun ortadan giderilmesi ve yönetimin daha tutarlı hale gelebilmesi için genel başkanımız bir yol açtı. Bu açtığı yol neticesinde genel merkezimize iletilen bir taslak şu anda inceleniyor. Başkanlık sistemiyle ilgili üniter yapının, devletin şeklinin ve Cumhuriyetin varlığının korunması gibi kırmızı çizgilerimiz var. Hükümeti ve Cumhurbaşkanını destekliyoruz ama bu destek AKP'ye destekmiş gibi algılanıyor ama bu doğrudan devlete destek. Bugün ülkeyi CHP yönetiyor olsa yine destek veririz. Hatta Doğu Perinçek de olsa bizim tavrımız değişmez. Biz AKP'nin koltuk değneği değiliz, AKP'ye destek vermiyoruz. Verdiğimiz destek yanlış anlaşılıyor'' dedi.

TÜRKİYE İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENEBİLİR
MHP'nin başkanlık seçimleri sürecinde devletin bekası ve milletin geleceği için dikkat ettiği önemli noktalar olduğunu belirten Korkmaz, ''Evrensel güçler Ortadoğu'da kendi yarattıkları diktatörlerle devletleri parçaladı ve iç savaş çıkardı. Bizim topraklarımızda da güneyde ve 15 Temmuz'da denediler ama bunu başaramadılar. Bu topraklar üzerinde bir diktatör oluşturup daha sonra 'Diktatöre bakın, onu yıkın' şeklinde bir kampanya başlatarak Türkiye'yi de bir iç savaşa sürüklemeyi planlamaları muhtemel. Biz cumhurbaşkanı veya başkanın bir diktatör haline gelmesini veya öyle olmasa bile diktatörmüş gibi algılanmasına engel olmak zorundayız. Türkiyeye müdehale edebilmek için büyük güçler diktatöre ihtiyaç duyuyorlar. Biz ülkemizde bir diktatör oluşmasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU