Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, başkanlık sisteminin Türkiye'ye yarar değil zarar getireceğini söyledi.

Türkel, ''Genel merkezimiz sahalara indi, milletvekillerimiz kendi bölgelerinde sahalarda başkanlık sistemini kapı kapı anlatacak. Yakın zamanda Karadeniz'de de bir miting gerçekleştilecek'' dedi.

DEMOKRASİYE İHTİYACIMIZ VAR
CHP örgütlerinin Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı olduğunu her zaman savunduğunu kaydeden Türkel, ''14 yıllık AKP iktidarları döneminde Türkiye demokrasiden her gün uzaklaştı. Şu anda başkanlık sistemi partili ve taraf olduğunu söyleyen, Anayasa'ya uymayan bir Cumhurbaşkanı tarafından yürütülüyor zaten. Hukukun, demokrasinin ve insan haklarının ayaklar altına alındığı bir yönetim şekliyle yönetiliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan başkanlık veya Türk tipi başkanlık değil, AKP hükümetlerinin ülkemize ve halkımıza söylemediği gibi padişahlık istiyor. Şu anda KHK'larla, kanunu ve yasaları dolanarak bir sürü kanun dışı işlem yapılıyor'' dedi.

ONU PADİŞAH YAPMAYACAĞIZ
Başkanlık sisteminin siyasette kaos yaratacağını savunan Türkel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ''Bu sisteminin geçmemesi için demokratik olarak bütün mücadelemizi sahalarda, meydanlarda vereceğiz. Genel merkezimiz sahalara indi, milletvekillerimiz kendi bölgelerinde sahalarda başkanlık sistemini kapı kapı anlatacak. Sayın Cumhurbaşkanını padişah yapmayacağız. Biz insan haklarının askıya alınacağını, ben yaptım oldu anlayışıyla çok üzülerek söylüyorum ki ülkenin bölünmeye dahi gideceğini ve ülkenin büyük sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum. bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var. Şu an gelinen noktada başkanlık sistemi ülkeye fayda değil, zarar getirecek.''

Zerrin SOMUNCU