Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu kapsamında düzenlenen Deve Havutlama hayrı için Selçuk'a gelen ve ilk olarak Partisin ilçe teşkilatını ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ilçe halkına hükümetin desteği ile sonuçlanması beklenen projelerin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi. Selçuk İstasyon Meydanında düzenlenen Deve Havutlama Hayrına katılan Kaya, burada ilk olarak Belediye Başkanı ile birlikte keşkek dövdü. Özel Deve Poşusu hediye edilen Kaya, yaptığı konuşmada Selçuk için önemli projelerin somut çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şu anda devam eden İZBAN Projesinin 8 Eylül 2017 yılında hizmete açılacağını, Selçuk Devlet Hastanesi Projesinden, Efes Antik Kanal Projesine, Yeni Adliye Binası Projesinden Doğalgaz'a, TOKİ'den Selçuk Meydan Projesine kadar tüm yatırımlar için start verdiklerine dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya; '2017 Selçuk'un yılı olacak' dedi.
Yörükler bu ülkenin mihenk taşıdır
Selçuk'ta bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu, bu anlamda Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali yıllardır Türkiye'de ve dünyada sesini duyuran bir festival olduğunun altını çizen Kaya; 'Bu sempozyumu düzenleyerek devecilik kültürüne, Yörük kültürüne, tarihimize sahip çıkan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kültürün, akademik anlamda gelişerek devam etmesi çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; 'Toroslara bir bakın bir Yörük çadırı görürseniz, hele o çadırın da dumanı da tütüyorsa; bizi hiçbir güç ve kuvvet yenemez' Çok doğru. Yörükler bu ülkenin mihenk taşıdır. Hamdolsun ülkemizin beka mücadelesi verdiği bu günlerde de ülkemize sahip çıkmaya devam ediyorlar ' dedi.
Geleceğe miras bırakacağız
Selçuk'ta üç gündür devam eden Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumun ilçe ve ülke açısından son derece önemli olduğunu, düzenlenen bu sempozyumun ilerleyen yıllarda daha çok öneminin görüleceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, 'Gerçekten 80'li yılların başlarından beri Selçuk'ta yapılan ve Uluslararası bir şöhrete sahip olan Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali ve devecilik kültürüyle ilgili bir sempozyum düzenledik. Gerçekten Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu'na büyük ilgi gösterildi. On ülkeden ve yurt içinden gelen yaklaşık 40 akademisyenimiz tebliğ sunmuşlardır. Bunlar bir kitap haline getirildiğinde önemli bir kaynak eser ortaya çıkacaktır. Selçuk'a yakışan budur. Bu geleceğe miras olarak sunduğumuz bir çalışmadır. İşte devecilik kültürüyle ilgili gerçekleştirilen bu sempozyum geleceğe bir ışık sunması bakımından da önem arz etmektedir. Havutlama hayrının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ocak ayının 3. Pazarında da herkesi deve güreşlerinin Kırkpınarı olan Selçuk'a bekliyorum' dedi.
Konuşmalarına ardından Havutlama Hayrı için dua edilerek, sempozyuma katılan yerli ve yabancı akademisyenler için sembolik bir deve güreşi yapıldı.
Deve havutlama hayrına AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Aydın Belediye Eski Başkanı Muhterem Ağababaoğlu, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, Anadolu Yörükleri Deveciler Birliği Başkanı Özer Öztürk, Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu'na katılan akademisyenler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

AK Parti Milletvekili Kaya: "2017 yılı Selçuk’un yılı olacak"