Bir dizi ziyaret ve açılış için Uşak'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uşak programının sonunda AK Parti Uşak İl Teşkilatı üyeleriyle buluştu.
Burada bir konuşma yapan Bakan Bülent Tüfenkci, teşkilat üyelerinin il başkanı, milletvekilleri ve belediye başkanlarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, 'Fitne ve fesatlara sakın kanmayın ve bir birinizle olan bağınızı kesmeyin. Bir birinin ayağından çekenler her zaman için kaybeder. Bakan Tüfenkci, yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin halka anlatılması için teşkilatların köprü vazifesi göreceğini söyledi.
AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç ve ilçe teşkilat başkanları tarafından karşılanan Bakan Bülent Tüfenkci, partinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İl Başkanı Servet Kuş, yaptığı kısa konuşmada, partisinin yerelde ve geneldeki çalışmalarının sürdüğünü ve 15 Temmuz'dan sonra birliktelik ruhunun pekiştiğini ifade etti. Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay'ın ardından konuşma yapan Bakan Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinde, AK Parti teşkilatlarının önemli ölçüde pay sahibi olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, '15 Temmuz'u savuşturmada ilk bayrağı alan ve sokağa inen AK Partililer oldu. Bizler bu milletin içinden çıktık ve sırtımızı hakka ve halka dayadık. Haktan ve halktan başka kimseye hesap vermeyeceğimizi gösterdik. 15 Temmuz'da bu hainler başarılı olsaydı, ülkemizi bazı güçlere peşkeş çekeceklerdi. Türkiye, Suriye ve Irak'ta olduğu gibi birilerinin hakemliğinde bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirdi. Sizlerin ve milletin sayesinde bu kirli oyuna izin verilmedi' dedi.
Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için AK Parti teşkilatlarına büyük görevler düştüğünü ifade eden Bakan Tüfenkci, şöyle söyledi: 'Şu anda Türkiye yeni bir dönüm noktasında ve yeni Anayasa ve Başkanlık ülkemizin bekası ile ilgili bir durumdur. Güçlü liderli, tek başına iktidar sürmelidir. Bu noktada yeni Anayasa değişikliğini önce Meclis'e sonra da millete götüreceğiz. AK Parti teşkilatları bu dönemde köprü vazifesi görecek. Belediyelerimizin hizmetlerini ve genel bazda yapılan çalışmaları halkımıza anlatacak. Bizler sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları olduğumuz için gururluyuz. Çünkü 2002'den 2016'ya kadar yapılan hizmetleri anlatmaya kitaplar dahi yetmiyor. 2002'den 2016'ya ihracatımız ve milli gelirimiz hep katlanmış. Şimdi Anaya değişikliği ve Başkanlık, füze gibi fırlayan bir Türkiye'yi ortaya koyacak'.
Daha önce Malatya AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunduğunu ve parti teşkilat yapısını iyi bildiğini kaydeden Bakan Tüfenkci, 'Teşkilatlarda fitne ve fesatlar olabilir. Fitne ve fesatlara sakın kanmayın ve bir birinizle olan bağınızı kesmeyin. Bizim sözümüzün geçmesi için bu şart. Bir birinin ayağından çekenler her zaman için kaybeder. İl başkanlığının patronajında yerel bazdaki çalışmalar sürmeli ve teşkilatlar hükümetimizin icraatlarını her zaman anlatmalı. AK Parti şahsi menfaatlerini ön plana çıkaranları, içinde çok fazla barındırmaz' diye konuştu. Bakan Tüfenkci, konuşmasının ardından teşkilat mensuplarının sorularını aldı. Mehmet Göç isimli parti üyesi, parti kademelerinde gençlik, kadın ve engelli gibi birimlerin bulunduğunu ve yaşlılar içinde ayrı bir yapının kurulması talebinde bulunduğunu dile getirdi. Bakan Tüfenkci, söz konusu isteği parti genel merkezindeki ilgili organlara ileteceğini ifade etti.

Bakan Tüfenkci: “Başkanlık ve Anayasa değişikliği füze gibi fırlayan bir Türkiye