AK Parti Kepez Belde Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış töreni AK Parti Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez ve İlçe Başkanları, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, AK Parti'li Belediye Başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti.
Açılış töreninde konuşan AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, 'Gücünü milleten alan AK Parti olarak kutlu yürüyüşümüzü başlatan kurucumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ortaya bir iddia koyduk. Milli irade dedik. Milletimizin iradesinin üzerinde hiçbir baskı, tehdit, boyun eğdirme inandığımız kutlu yürüyüşümüzü engelleyemez. Çünkü bizler Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan böyle öğrendik, ona inandık ve onun kararlı duruşu bizim her daim yolumuz aydınlatan meşale oldu' şeklinde konuştu.
Altınok, tek amaçlarının Kepez'in yerel kale burcuna AK Parti bayrağını yeniden dikmek olduğunu söyledi.
'Kepez'i sana emanet verdik, geri istiyorum'
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ise daha koşacakları çok yol olduğunu söyleyerek:' Ben Kepez Belediye Başkanı Sayın Mutan'a şunu söylüyorum. 'Biz sana orayı emanet verdik' kızıyor mu? Kızıyor. Ama ben o emaneti geri istiyorum' dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 'Yeni bir teşkilat, yeni bir bina, yeni bir heyecan, yeni bir ekip. Ama öyle bir yenilik ki bu eskilerle kavga etmeden, hemhal olarak bir yenilik. Ben inanıyorum ki Alper ve ekibinin Kepez'de başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu anlamda Yeşim Başkana katılıyorum birileri rahatsız olabilir oda hiç bizim derdimiz değil' şeklinde konuştu.
'Kepez'e özel bakmak durumundayız'
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 'Türkiye bir darbe ortamından çıkmış, Ankara'nın gündemi şu polemikmiş, ortada hata varmış hiç bunlara bakmadan yarının iddiasıyla Kepez'de tekrar bir aşkla, şevkle ya Allah bismillah deyip yönetimini, başkanını yenileyen bir bayram edasıyla bugün açılış yapan siz Kepezlileri kutlamak istiyorum' dedi.
Turan, 'Kadınımız, erkeğimiz, eski, yeni tüm teşkilatımız, vekillerimiz, Ankara'dan misafirlerimiz buradayız. Kepez, Türkiye'nin en büyük beldesi. Hatta Çanakkale'deki birçok ilçeden daha fazla nüfusa sahip olan bir beldemiz. Adı belde kendisi ilçe' şeklinde konuştu.
Kepez'e özel bakmak durumunda olduklarını kaydeden Turan sözlerini şöyle sürdürdü:' Kepez'in insanına, hastasına, dertlisine, yoluna, suyuna özel bakmak durumundayız. Nasıl ki Türkiye'de merkezi iktidarda güçlü bir Cumhurbaşkanı, Başbakan, güçlü bir parti var. Tekezleyen, tökezleyen ne yaptığı belli olmayan partilerinde burada bence yeri yok. Buraya da ancak güçlü AK Parti yakışır. Bugünkü katılımınız bu karanlığa rağmen iddiamız ortaya koyuyor ki artık belediyeyi alır mıyız, almaz mıyız hiç bunu konuşmuyorum bile. Buraya AK belediye yakışır ancak Alper Beyden ekibinden Çanakkale birinciliği de bekleyeceğiz biz' dedi.
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'a da gönderme yapan Turan, 'Vekilimizle konuşuyorum zaman zaman. Balıkçılar meselesi, sahil meselesi. SUKAP'taki kredi meselesi. Hepsini yapmak için gayret edeceğiz ama devletin kendi içerisinde ayrımları, görev tanımları var. Çanakkale'nin Türkiye'ye örnek otel konforunda 450 yataklı devlet hastanesi Kepez'e yapılıyor. Adı Çanakkale ama Kepez'de. Siz o devasa yatırımı yaparken, onunla gurur duyarken önünde birkaç metrelik asfaltı polemik konusu yapıyorsanız. Kim yapacak, nasıl yapacak diye sorarsanız biz buna güleriz. Kendinize güldürmeyin. Sana yakışan o yolu yapmak. Hastaneyi biz yaptık yol senin görevin. Para yok yalan. Bir bankada 5 milyonu var. Ben bilmeden konuşmam bir bankada sadece teyit aldım öyle söylüyorum. Para yoksa yine buluruz. Devletin o konuda imkanları var. Ama oturduğun yerden ey şu şirket, ey bu vekil hadi yap dersen kalk ben yapayım o zaman belediye başkanlığını. O yüzden bir daha söylüyorum Kepez'in her derdi bizim derdimiz ama belediye başkanının hatasına hata diyecez, iyiyse iyi diyecez' şeklinde konuştu.
Turan, hain darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, gece saatlerinde Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ı aradığını belirterek Mutan'ın darbeye karşı olduğunu söylediğini ve kendisini davetine icap ettiğini de sözlerine ilave ederek Mutan'ın o gece yapılan demokrasi nöbetine katılmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Turan'ın konuşmasının ardından AK Parti Kepez Belde Başkanlığı hizmet binası dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurdela kesimiyle açıldı.

AK Parti Kepez Belde Başkanlığı yeni binasında