İl Başkanı Fatih Yeşilyurt yaptığı açıklamada, 'Bizim için seçimin zamanı yoktur, biz her günü vatandaşımızla kucaklaşma buluşma günü olarak kabul ediyoruz. O yüzden de, teşkilatlarımızın bütün kademelerini her an iç içe olmaya, danışmalar yapmaya açık tutuyoruz. Bugün de, İl Teşkilatımız başta olmak üzere, İlçe teşkilatlarımızın birim başkanları, Kadın kollarımızın birim başkanları bir araya gelerek, hem son siyasi gelişmeleri değerlendiriyoruz; hem de, vatandaşa çok daha sık ve kestirmeden ulaşmada neler yapabiliriz buna ilişkin yol haritaları oluşturuyoruz' dedi.
Kongre sürecinin şimdilik kesintiye uğradığının da altını çizen Yeşilyurt, 'Ülke genelinde kongreler referandum sonrasına kalacaktır Herkes hazırlığını buna göre yapsın' notunu düştü.
Geniş katılımla gerçekleşen toplantıya Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'de katıldı.
Toplantıda İl Başkanından sonra söz alan Milletvekili Aydemir, parti içi bütünlüğün önemine vurgu yaparak, 'AK siyaset anlayışının başarısının altında yatan temel sebeplerden birisi, belki en başta geleni, teşkilat mensuplarına hakim olan kardeşlik hukukudur. Biz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada nizadan uzak duracağız.' dedi.
Konuşmasında Başkanlık sistemine dönük söylem birliğinin de önemine değinen Aydemir, 'Davamızın en zirve noktasıyla, en aşağı kademede görev yapan kardeşimiz arasında söylem birliği bulunuyor. Bu noktada, vatandaşa söylenecek en net başkanlık tarifi, sırlı kavram olan istikrarın kesintisiz ülke yönetimine hakim olma anlayışı olacaktır. Zira, istikrar olmadıktan sonra ülkemizi kalkındırma geliştirme gayretlerinde aksamalar yaşanıyor' değerlendirmesinde bulundu.
Son olarak kürsüye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, 'İnşallah yakın zamanda bir referandum yapılacak. Bugüne kadar girdiğimiz her seçimden büyük başarılarla çıktık. Bu defada birlik ve bütünlük içerisinde vatandaşımızın teveccühüne yöneleceğiz. Bunun için yapmamız gereken ilk iş, bu tür toplantıları aksatmadan tertip etmek, ama sonuca dönük de beyin fırtınası estirmektir' dedi.
Teşkilatların yarından geci yok, milletle, vatandaşla buluşması talimatını da veren Akdağ, 'Teşkilatlarımız her türlü zor şartlar altında seçim zamanları yaşamış ve başarılı olmuştur. Bu defa da aynı şevk ve heyecanı bekliyoruz. Şunu biliyorum ki, Erzurumlu hemşerilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ak Partimize sevdalıdırlar. Ancak, bu onlara yönelmeyeceğiz, gidip meramımızı anlatmayacağız anlamına gelmez. Tam tersi, bizin onların ayaklarına gitmemizi çok daha gerekli kılar' değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmalardan sonra soru cevap faslıyla devam eden toplantı, birim başkanlarının memnuniyet ifadelerinin ardından sona erdi.

AK Parti İl Başkanlığından farklı etkinlik