Karakelle açıklamasında; 'Milletimizin demokratik yollarla iktidara getirdiği Ak Parti'nin 18 Kasım 2002'de kurduğu 58. Hükümetten bu güne kadar 14 yılı geride bıraktık. Milli iradeye ve demokrasiye güç vermek adına 'yeter söz de , karar da milletindir' diyerek sadece millete inanarak ve sadece millete güvenerek iş başına gelmiş , emanet yüklenmiş bir parti olarak 14 yıllık iktidarımızda ülkemizin ve milletimizin nereden nereye geldiğini , ne büyük aşamalar kaydettiğini 79 milyon insanımızla birlikte yaşıyoruz.
Ülke insanımızın aynı ortak değerler ve hedefler etrafında kuvvetlendiğinde neleri başarabileceğini son 14 yılda bir kez daha ekonomik ve sosyal hayatta gösterebilmiştir. Milleti Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışını kendisine şiar edinen AK Parti, Kuruluşundan bu güne , bu Yüce Milletin en büyük serveti olan gönül bereketinden beslenmiştir. Geride kalan 14 yılda Ak Parti iktidarıyla vesayetçi siyaset, devleti toplumdan ayıran tefrikacı ve hizipçi anlayış milletin eliyle tasfiye olmuş, Ülke sağlam bir iradeye kavuşmuştur. Ancak bu büyük hedefler gerek içeride ve gerekse dışarıdaki bir takım odakları rahatsız etmiş olacak ki ülkemize 15 Temmuz kalkışmasını , hain darbe girişimini yaşattılar. Ne var ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız , hemşehrimiz Binali Yıldırım ile birlikte Yüce Milletimiz bu hain kalkışmayı bertaraf ederek vatan ve millet düşmanı FETÖ'cü bu çapulculara ve asker elbisesi giymiş bu teröristlere gereken dersi vermiştir.
Ak Parti olarak millete hizmet yoluna koyulduğumuz günden beri söylediğimiz ;Tek millet, Tek bayrak , Tek vatan , Tek devlet düsturunu kendine şiar edinenler 15 Temmuzda uçaklara , helikopterlere ,tanklara göğüs gerdiler.241 vatandaşımız şehit olarak Hakk-a yürürken 2194 vatandaşımız ise şerefli gazilik unvanına ulaştılar. Geride kalan 14 yılda bizim siyasetimiz hep birlik siyaseti olmuştur. Bu süreçte AK Parti olarak siyasi anlayışımız gereği asıl olan insanımızla aynı hizada olduk , aynı sırada yürüdük ve milletimizle aynı güzergahı , aynı kader çizgisini takip ettik. Gelecekte de bu böyle olacaktır. Şimdi ülkenin önünü , insanımızın ufkunu açacak Anayasa değişikliklerini yaparak koalisyon hükümetleri anlayışını tarihin tozlu sahifelerinde bırakıp Başkanlık sistemini Türkiye Cumhuriyetine kazandıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde , Hemşehrimiz Genel Başkanımız , Başbakanımız Binali Yıldırım sayesinde ülke sathında yatırımlarımız artarak devam edecek; düşmana korku , dosta güven veren ; Büyük Türkiye idealimize ulaşacağız. Gelecek nice 14 yıllar da da bu ülkenin bütün şarkılarını bütün türkülerini birlikte söyleyeceğiz, Birbirimize Yunus Emre'nin diliyle konuşacağız. Hacı Bektaşi Veli'nin , Mevlana'nın, Mehmet Akif'in gönül zenginliğini taşıyarak, güzel şeye layık bu ülke ve milleti yücelteceğiz. Nice AK Yıllara.' dedi.