İsviçre'nin Cenevre kentinde çekilen kura sonrası 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri grupları belli oldu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı A Grubu'nda Senegal ve Kanada ile yer alırken, A Milli Kadın Basketbol Takımı ise B Grubu'nda Arjantin ve Kamerun ile yer aldı.
Kurayı değerlendiren A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 'Tabii ki ev sahibi olan Sırbistan ve İtalya'nın bulunduğu gruplarda olmayışımız bizim açımızdan büyük bir avantaj. Bu kez şansın bizden yana olduğunu söyleyebilirim. Ama tabii ki bu turnuvadan sadece bir takım kazanarak olimpiyat yolunu tutacak. Biz bütün hazırlıklarımız ve gücümüzle Rio'ya giden takım olmak için mücadele edeceğiz. Bu turnuvaya en iyi şekilde hazırlanıp istediğimiz sonucu almak için çalışacağız. Manila grubunda bizi en çok zorlayacak takım hiç kuşkusuz Fransa olacak' diye konuştu.
AZİZ AKKAYA: 'AMACIMIZ; GRUBUMUZDA İLK SIRAYI ALMAK'
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya ise, grupta ilk sırayı almak istediklerini belirterek, 'B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile karşılaşacağız. Amacımız; grubumuzda ilk sırayı almak. Toplamda üç maç kazanmamız durumunda Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağız. Bu maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor. B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile karşılaşacağız. Amacımız grubumuzda ilk sırayı almak. Toplamda üç maç kazanmamız durumunda Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağız. Bu maçları mutlaka kazanmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.