Samsun'da 20 pastanede pastane ruhsatı ile ekmek üretildiğini ifade eden Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, bunun haksız bir kazanç olduğunu belirtti. Fırıncı esnafının bu durumdan rahatsız olduğunu kaydeden Başkan Yiğit, konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

HAKKI OLMAYAN ÜRETİM
Samsun'da 175 tane fırının olduğunu ifade eden Başkan Yiğit, ancak hakkı olmayan üretimlerin söz konusu olduğunu belirtti. Yiğit, 'Bugün pastaneler, pastane nezdinde aldıkları ruhsatlarla ekmek çıkarıyor. Bununla ilgili bir takım çalışmalar oldu maalesef somut bir gelişme yaşanmadı. Bugün bir fırın pasta, poğaça üretebilmek için ruhsat alıyorsa pastaneler de ekmek üretebilmek için ruhsat almalıdır. Ancak bu ruhsatı da alma şansları şu an için yok' şeklinde konuştu.

GEREKLİ ÖNLEM ALINSIN
Samsun'da 20 pastanede ekmek üretimi yapıldığını kaydeden Başkan Yiğit, 'Aslında bu bizim hakkımıza bir tecavüzdür. Neye göre ve neden yapılıyor, bunun somut bir gerekçesini de öğrenemedik. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını ve önlem alınmasını istiyoruz' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL