Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, 23-24 kasım tarihlerinde gerçekleşecek Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sınavı öncesinde Öğretmen Evi'nde ilçe milli eğitim müdürleri ve müffettişleriyle geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdi. Sınav için gerekli güvenlik ve teknik konularda önlemleri aldıklarını kaydeden Esen öğrencilere ve velilere de tavsiyelerde bulundu.

SAMSUN'UN AKADEMİK BAŞARISI ARTACAK
Samsun'da TEOG sınavına 288 orta okulda uygulanaak ve 19 bin öğrenci katılacağını kaydeden Esen, ''288 okulda yapılıyor olması bu sınavın büyük bir lojistiğe sahip olması ve o noktaların güvenliğinin sağlanması açısından büyük bir çaba ortaya koymayı gerektiriyor. TEOG'dan önce okullarımızda kazanım değerlendirmesi olarak her hafta deneme sınavları yaptık. Daha sonra eksiklikler üzerinde çalıştık. Deneme sınavlarında geçen yıl yapılan TEOG sınavı ortalamalarının üzerindeyiz. Yukarıya doğru yükseliş var ve başarıdan umutluyuz. Denemede ulaştığımız rakamlara asıl sınavda da ulaşırsak ciddi biçimde puan artışını görmüş olacağız. Yakın zamanda başlattığımız Samsun Maarif Hareketi'nin etkisiyle Samsun'un akademik anlamdaki başarısını arttıracağız'' ifadelerini kullandı.

VELİLER OKULDA YOĞUNLUK OLUŞTURMAMALI
TEOG sınavının öğrenciler için bir üst öğretime geçiş için ilk aşama olduğunu söyleyen Esen, velilere ve öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Esen, ''Öğrencilerimiz bu sınavın sonucuyla bir üst öğrenime yerleşmeyecek, bu sadece basamaklardan bir tanesi. Dolayısıyla her şey demek değil. Veliler de bu sınava önem atfederken bu şekilde bakmaları gerekli. Öğrencinin motivasyonunu düşürmemeliler. Hayatlarında herhangi bir değişiklik yapmalarına gerek yok, özellikle sınav merkezerinde veli yoğunluğu olmamasını rica ediyoruz. Öğrenciler birinci yazılılarına nasıl geliyorsa öyle olmalı, çocuklar sınav stresine sokulmamalı'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU