Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği Yardımcısı Ali Yılmaz, 112'ye gelen gereksiz aramalar nedeniyle gerçek hastalara ulaşmakta güçlük çektiklerini belirterek, günde ortalama 8 bin çağrı aldıklarını ve bu çağrıların 300'ünün gerçek vaka olduğunu ifade etti.

BİNLERCE GEREKSİZ ÇAĞRI ALIYORUZ
Vatandaşlardan 112'yi gereksiz yere aramamalarını rica eden Yılmaz, 'Gereksiz yere 112 arandığında gerçekten ambulansa ihtiyacı olan vatandaşlara zarar verildiği unutulmamalıdır. Telefonum çekiyor mu çekmiyor mu diye aranlar bile oluyor. Günde 100 değil binlerce gereksiz çağrı alıyoruz. Ortalama günde 8 bin çağrı alıyoruz, bunun 300-350 tanesi gerçek vaka çıkıyor. Günde 7 bin 700 civarında gereksiz çağrı var' şeklinde konuştu.

YENİ HAT ALDIM ÇEKİYOR MU?
Gereksiz çağrı ile yaşam ve ölüm arasındaki vaktin çalındığını ifade eden Yılmaz, 'Bu kişiler gerçekten ambulansa ve yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımın gitmesine engel oluyor. Sadece çağrıyı karşılayan kişiyi kandırmıyorlar, ambulansa gerçekten ihtiyacı olan bir kişinin yaşamla ölüm arasındaki vaktini çalıyorlar. 'Kimsem yok, sohbet etmek için aradım, çocuk telefon kullanmayı öğrensin diye verdim sizi aramış, telefonum burada çekiyor mu çekmiyor mu, yeni hat aldım çekiyor mu' şeklinde ne yazık ki saçma sapan çağrılarımız var' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL