Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, FETÖ operasyonlarıyla görevine son verilen veya açığa alınanların itiraz dilekçelerinin kurumlarda değerlendirilmeye devam ettiğini ve bu değerlendirilmelerin titizlikle yapılması gerektiğini söyledi.

Çakı, ''Suçlu bir insanın da cezasını çekmesi gerekir. Ama bile bile bir insanın hakkına tecavüz etmek ve onu suçlu kılmak herkes için asla doğru değil'' şeklinde konuştu.

KUL HAKKINA GİRER
Kimse için mağduriyete neden olunmaması gerektiğini kaydeden Çakı, ''Bunun dini boyutuna gelince, elbette herkes yaptığının cezasını çekmeli. Hukuk ve kanun neyi gerektiriyorsa yaptırılmalı. Ama bile bile de kimsenin mağduriyetine de sebep olmamalı. Bu konuda din herkes için ne söylüyorsa onlar için de aynı şeyi söylüyor. Kimse suçlu olmadığı halde suçlu muamelesi görmemeli. Suçlu olup olmadıklarını da kanun tespit edecek. Bile bile bir insanın hakkına tecavüz etmek ve onu suçlu kılmak herkes için asla doğru değil. Dünyada adaletli olunmazsa ahirette cezasını çekeriz. Ama suçlu bir insanın da cezasını çekmesi gerekir. Bu konuyla ilgili birimlerin hassas davranmaları, hakkaniyetle iş yapmaları gerekir. Aksi takdirde kul hakkıdır. Bu dünyada adalet tecelli edememişse, insanlar ve hukuk yanıltılmışsa bir gün çıkacağımız o büyük mahkemede herkesin yanlışı ortaya çıkacak ve herkes yaptığının hesabını verecek'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU