Şehir Stadyumunun işini alan ilgili firma bir yılda tamamlanması gereken işi bitiremeyince, ilgili bakanlığa gerekçesini 'terör' olarak bildirmiş.
Karslılara uzun yıllar hizmet veren Şehir Stadı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca alınan karar üzerine yıkımı yapılarak yerine modern ve günün şartlarına uygun bir stad yapılmasına karar verilmişti. Ardından 2015 Nisan'da yıkımı gerçekleştirilen stadyum geçen süre içerisinde bir türlü tamamlanmadı.
Stadyum işinin bir türlü bitirilmemesinin gerçek neden ise Karslıları çileden çıkardı. Normal şartlarda 6 Kasım 2016 tarihinde bitirilerek Karslıların hizmetine açılması gereken stadyum, ilgili firmanın, Bakanlığa müracaatı sonucu çalışmalar durduruldu. İlgili firma; 'Terör olayları, imar planı değişikliği ile Belediye arsa ve ruhsat işlemleri' ni Bakanlığa gerekçe göstererek işi Aralık 2017'ye uzatmış.
8 Haziran 2015 tarihinde ihale edilen, 11 Ağustos 2015 tarihinde sözleşmesi yapılan, 17 Ağustos 2015 işe başlanan ve 450 günde tamamlanması planlanan iş bitim tarihi de 6 Kasım 2016 olan Kars Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti yapımının 2017'ye uzatılmasından rahatsız olan Karslılar, Kars'ta terör mü var diyerek yetkililerden stadyumun biran evvel bitirilmesini istediler.
'Bu konudan bakanımızın haberi yok!'
Stadyumun terör bahane gösterilerek işinin uzatılmasına bir türlü anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konudan haberinin olmadığını söylediler.
Bakan Ahmet Arslan'ın konuyla yakından ilgileneceğini belirten vatandaşlar, 'Sayın bakanımız bu konudan yakından ilgilenecektir. Buna inancımız sonsuzdur. Hadi soğuk, kış, inşaat sezonunun kısa sürmesi denilseydi. Kabul edilirdi. Ancak 'terör' bahane edilince bizler bunu kabullenemeyiz. Şimdi ilgili firmaya sorarız terörden Kars'ta zarar mı gördünüz? Kars'ta terör mü var ki? Siz terörü bahane göstererek işi uzattınız' diyerek tepki gösterdiler.

Kars’ta terör mü var?