TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Serkan Soylu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Yalçın Tepe ve Öğretim Görevlisi Kamil Patan'ı makamında kabul ederken, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Ziyarette, Kamu-Üniversite işbirliği kapsamında neler yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunulurken, TKDK'nın desteklemiş olduğu sektörlerde yapılacak yatırımlar için iş planı ve mali analizlerde kullanılabilecek doğru, güvenilir bilgileri içeren kaynak teşkil edecek ve kurumun tanıtımına en iyi katkı sağlayacak şekilde muhtemel doktora ve tez konularının belirlenmesi ele alındı.
Üniversite ve Kamu Kurumlarının işbirliği içerisinde olmasının ilin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirten Kurşun, 'Üniversite ve kamu kurumlarının işbirliği içerisinde olması ilin kalkınmasına katkı sağlamak ve bu süreci hızlandırmak açısından oldukça önemli. Biz de bir şeyler yapabilmek adına saygıdeğer hocalarımızla bir araya geldik ve konuştuğumuz konuları protokole bağlamak suretiyle sistematik işbirliğinin tesis edilmesi adına görüşmeler yaptık. Bu kapsamda, üniversitemiz tarafından kurumumuzun desteklemiş olduğu sektörlerle ilgili alan incelemelerinin ve SWOT analizlerinin yapılması, ilçe bazlı sektörel çalışma alanlarının belirlenmesi ve bu kapsamda hazırlanacak doktora tezlerinin iş planı ve mali analizlerde kullanılabilecek verileri içeren kaynak teşkil etmesi, diğer taraftan ise Kurumumuzun tez hazırlık aşamasında ayni katkı sağlaması ile ilgili konuları ele aldık. Bu işbirliği kapsamında karşılıklı anlaşma ile ilimizin problemlerine çözüm bulma noktasında hızlı adımlarla ilerleyeceğimizi ümit ediyoruz'' dedi.