Trabzon Şube Başkanı Ergin Aydın basın toplantısında vakfın amaçları ile ilgili bilgi vererek yapacakları faaliyetleri açıkladı. Aydın 'Birlik Vakfı Trabzon Şubesi olarak, vakfımızın gayesi doğrultusunda Trabzon'da hem halkımızı, hem de geleceğimizin teminatı gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla her ay bir konferans düzenlemek istiyoruz' dedi.
İlk konferanslarını Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ile birlikte düzenleyeceklerini belirten Aydın, 'İlk konferansımızı Sosyolog-yazar ve Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş'ın konuşmacı olacağı 'Küresel güçlerin hedefindeki Türkiye' konulu bir konferansımızı 25 Kasım 2016 tarihinde 18.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğiz. Tüm gençlerimizi ve halkımızı davet ediyoruz' dedi.
Birlik Vakfı'nın kuruluşu ile ilgili bilgi veren Aydın, kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın da bulunduğu Birlik Vakfı'nın 29 Mayıs 1985 yılında kurulduğunu hatırlattı.
Öte yandan Trabzon Şubesi ise 2013 yılında Ergin Aydın başkanlığında kurulurken, vakıf faaliyetlerini 3 yıldır devam ettiriyor.