Kamu özel ortaklığı ile yapılan 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi'nde bir dizi incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca'dan hastanenin son durumu ile ilgili bilgiler aldı. Soysal'a, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve Rönesans Holding çalışanları eşlik etti.
Yozgat Şehir Hastanesi'ni gezen ve hastane hakkında bilgiler alan Soysal, hastanenin yaklaşık 1.5 ay sonra hizmete açılacağını söyleyerek, 'İlk olarak bugünlere nasıl geldiğimizi hatırlamak lazım. Şehir hastanesi fikri Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı döneminde hayal ettiği bir projeydi. Bizler milletvekili olarak hastanenin alt yapılarını yapıp ilk uygulama alanını da Yozgat'ta başlatmış olduk. Kamu özel ortaklığı ile yapılan şehir hastanesinin ilk temeli Yozgat'ta atıldı. Nasip olursa açılışını da Yozgat'ta yapacağız. Şu anda şehir hastanemiz kıyas kabul edilmeyecek bir halde. Bir kere proje yapım farklılığı var. Kamu özel işbirliği ile yapılan bir hastane burası. Yani kiralama yöntemiyle yapılan bir hastane. 24 yıllığına yüklenici firmanın yapıp işletip bize devredeceği bir proje. Gördüğünüz gibi hiçbir şeyi esirgememişler. Bizler de siyasiler olarak buradaki ekibi, doktor kadrosunu ve diğer bütün teçhizatlarını tam manasıyla tamamladıktan sonra belki 1- 1.5 ay sonra Yozgat halkının hizmetine alırız diye tahmin ediyorum' şeklinde konuştu.
Yozgat'a tarihinde yapılabilecek en hayırlı yatırımın şehir hastanesi olduğunu söyleyen Soysal, 'Yozgat küçük bir şehir. İlk olarak şehir hastanesini planlarken büyük şehirlerde yapılmak üzere planlamıştık. Ama bakanımız, bizler Yozgat'ı bu büyük şehirler arasına aldırdık. Biraz zorlandık ama Cumhurbaşkanımız da onay verdi. Yozgat'a belki de tarihinde yapılacak en hayırlı yatırım, şehir hastanesi oldu. Civar illere baktığımızda hiçbirinde şehir hastanesi yok sadece Yozgat'ta var. Bu da Yozgat'ın ne derece öncelendiğinin bence ispatıdır. Yozgatlı daha iyi yatırımlara layık. Yozgatlı her zaman devletini, hükümetini destekledi. Bunun karşılığında da siyasiler olarak böyle bir yatırımın Yozgat'a kazandırılması için büyük gayretler gösterdik. Şehir hastanemiz Yozgat'ımıza hayırlı olsun.'dedi.
Yozgat'a yapılan en hayırlı hizmetin şehir hastanei olduğunu vurgulayan Soysal, 'Bundan önceki atama döneminde 21 tane doktorumuzun ataması yapıldı. Yine eksikliklerle ilgili çalışmalarımız var. Yozgat'a ne yapıldı ki diyenleri getirip bu hastaneyi gezdirmek lazım. Başlı başına bu eser, o sorunun tek cevabıdır. Biz bu soruyla çok karşılaşıyoruz. Yozgat son 10 sene içerisinde büyük gelişme kat etti. Kamu yatırımı olarak Yozgat'a kazandırılmayan hiçbir eserimiz kalmadı. O kadar çok devam eden yatırımlarımız var ki iki sene sonra Yozgatlı Yozgat'ı tanıyamayacak. Yozgat daha iyi olacak. Kısacası şehir hastanemizin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi.
Soysal son olarak ise şehir hastanesinin Yozgat'a getireceği artıları sayarak şu ifadelere yer verdi: 'Bİr kere doktor sayımız ve çalışan sayımız artacak. Burada ticari, sosyal alanlarımız var. Şehir hastanesini sadece hastane olarak görmeyin. Dışarıdan bölge hastanesi vasfı var. Diğer illerden de hastaları kabul edeceğiz. Burasını sağlık üssü haline getirebiliriz.'

AK Parti Yozgat Milletvekili Soysal, Yozgat Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bu