Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) BÖTE Bölümü, 23 Kasım Çarşamba Günü saat 14:00'da üniversitenin Davutpaşa Kampüsü'nde düzenleyeceği etkinlikte Prof. Dr. İlhan VARANK'ı Anma Töreni ile, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit verdiği öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Varank'ı yad edecek. Şehit Varank'ın eşi Saadet Varank, çocukları Eslem ve Yusuf ile, ablası Ayşe Aslantürk, Kuzeni Fatma Varank'ın da katılacağı etkinlikte mesai arkadaşları ve öğrencileri şehit Profesörü anlatacak.
15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Varank'ı görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, öğretmenler gününde unutmadı. 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle görev yaptığı Eğitim Fakültesi'nde düzenlenecek etkinlikte, arkadaşları ve öğrencileri Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ı anlatacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın ASAN ve YTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göksel AĞARGÜN'ün de katılacağı etkinlikte, şehit Prof. İlhan Varank'ın özgeçmişi hakkında bilgi verilecek ve kendisi için hazırlanan bir klip de izletilecek.
Etkinlikte ayrıca, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın Türkiye temsilciliğini yürüttüğü Uluslararası Performans Geliştirme Topluluğu (International Society for Performance Improvement - ISPI EMEA) da gönderdiği mesaj ile etkinliğe katılacak.
Programın sonunda ise katılımcılara, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın anısına karanfil ve hazırlanan özel kitap ayraçları dağıtılacak.