95/4 tertip olarak İzmir Bornova'da jandarma komando olarak vatani görevini yapan 22 yaşındaki Emre Ev, 15 Temmuz gecesi tugay komutanının talimatı doğrultusunda hızlı bir şekilde hareket ederek silah depolarının ve araçların anahtarlarını toprağa gömerek 15 Temmuz'un kahramanlarından biri oldu.

Samsunlu demokrasi kahramanı 15 Temmuz gecesini anlattı

Emre Ev ayrıca 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyen timin yakalanmasında da görev aldı. Emre Ev 15 gün boyunca gece gündüz suikast timini arayan ekibinde yer almak için İzmir'den giden tek rütbesiz askerdi. Emre Ev, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarını; mezunu olduğu Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen konferansta öğrencilere anlattı.

"Bu görev benim için çok güzel bir duyguydu"

15 Temmuz akşamından sonraki süreci anlatan Emre Ev, "Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyen şahıslar kaçmıştı. Bunlara yakalama görevi bize verildi. Er olarak bu göreve İzmir'den giden tek asker benim. Rütbesiz asker olarak tek ben gittim. Bu süreç içerinde 15 gün Marmaris'te kaldım. İhbarları değerlendirerek bu kişileri yakalamak için gece gündüz uyumadan bu operasyonları düzenledik. Dağ tepe demeden sürekli onları aradık. Sonunda 7 kişiyi bir hafta içerisinde, diğer 11 kişiyi de bir hafta sonrasında olmak üzere toplam 18 kişiyi yakalama görevine ben de dahil oldum. Bu görev benim için çok güzel bir duyguydu. Çünkü bir askerin bulunabileceği en üst görevlerde bulundum. Bunun için kendimle gurur duyuyorum. Bu operasyondan sonra tekrar birliğimize geri döndük. Döndükten sonra da komutanlarımızın layık görmesiyle bana takdir belgesi verildi" dedi.