Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından düzenlenen programa Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin, Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan ve konuşmacı olarak Yazar Abdurrahman Dilipak katıldı.
Program 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterisi ile başladı ardından Kuran okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Türkiye'nin yeniden diriliş destanı yazdığı 15 Temmuz gecesinin kahramanları aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, bu gecede yaralanan tüm gazilerimize acil şifalar diledi. Yünkül ; '15 Temmuz gecesi, üst aklın içerideki maşaları aracılığıyla alçakça bir darbe girişimine şahit olduk. Darbenin vuku bulduğu ilk andan itibaren bu millet darbeci zihniyete ve onların hain maşalarına meydanı bırakmadı. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat darbeci zihniyetinin atığı olan bu anlayış milleti sindirebileceğini ve milli iradeyi zaptı rapt altına alacağını düşünerek tanklarıyla, toplarıyla F16 larıyla top yekün bir saldırı başlattı, ancak bu gece farklıydı, bu gece milletin önünde şapkasını alıp giden değil, namluların önünde dim dik duran, vatan için canını esirgemeyen, gerçek bir başkomutan, gerçek bir lider vardı. Evet bu gece Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla milletimiz dik duruşu ile geleceğini bu alçaklara teslim etmemek için yeniden bir varoluş mücadelesi vermiştir. Bir meczup adam ve ona inanan bir sürü ahmak insanın bu ülke insanına yaşattığı bu olay asla hafızalardan silinmeyecek. Bunun yanında halkın bu teröristlerin ve onun arkasındaki dış güçlerin ülkeyi ele geçirme girişimine karşı gösterdiği direniş mücadelesi de tarih sayfalarında altın harfler ile yerini alacak ve asla unutulmayacaktır' dedi.
Programda selamlama konuşması yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.
Programda konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 'Bu topraklar üzerinde oyun oynamak isteyen hainlere, ülkenin geleceğini ipotek altına almak isteyenlerin hedeflerine halk, yumruğu ile darbe indirmiştir' dedi. FETÖ terör örgütü, PKK terör örgütü, DAEŞ gibi terörist unsurların hain planlarını sürdürmeye çalışabileceklerini kaydeden Memiş 15 Temmuz gecesi zirveye ulaşan uyanış bilincinin asla körelmemesi gerektiğini ve milletçe her zaman uyanık olmaları gerektiğini söyledi.
Genel Başkan Memin Memiş'in ardından gecenin konuşmacısı olarak katılan Yazar Abdurrahman Dilipak yaptığı bir buçuk saatlik konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimi ve darbenin ardındaki üst akıl ve onun taşeronu FETÖ'nün Türkiye'deki gelişimi ve özellikle CIA tarafından hangi amaçlarla ve nasıl kullanıldığı üzerinde durdu. Dilipak, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan kirli oyunun başarılı olması halinde Türkiye üzerinden pek çok ülkenin sınırlarının değiştirileceğini ifade eden Dilipak, dünya üzerinde egemen olan büyük devletlerin önemli bir planının bozulduğunu belirtti. Sağlık-Sen İş yeri ve İlçe Temsilcilerinin yoğun olarak katıldığı program gece geç saatlere kadar devam etti.